Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την Πέμπτη (29/08) η συζήτηση στη Βουλή για τη ΔΕΗ

Την Πέμπτη (29/08) η συζήτηση στη Βουλή για τη ΔΕΗ
"Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι πρέπει για να σωθεί η εταιρεία", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
(upd. 14:50) Την Πέμπτη θα έρθει στη Βουλή το θέμα της ΔΕΗ, μετά από πρόταση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Πέτσας μίλησε για ωρολογιακή βόμβα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς «δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και ακολούθησε ένα σχέδιο για "κουτσή" ΔΕΗ που απαξίωσε οικονομικά και χρηματιστηριακά την εταιρεία».
Όπως πρόσθεσε, η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει την επιχείρηση.
Αυτό ήδη το αντιλαμβάνονται οι επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας πάνω από τα 600 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγες εβδομάδες.
«Για να σταθεί όμως στα πόδια της η εταιρεία, απαιτείται ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουν στη Βουλή ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το Worldenergynews έγραφε:


Συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το θέμα της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Με αυτό τον τρόπο, θα αναδειχθεί η πολιτική διάσταση της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, αλλά και των μέτρων που δρομολογεί το υπουργείο και η νέα διοίκηση της εταιρείας, και τα οποία θα πρέπει να "κλειδώσουν" το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το παρών στην συζήτηση, θα δώσει και ο νέος επικεφαλής της επιχείρησης, Γ. Στάσσης, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι τα μεγέθη της ΔΕΗ επιδεινώνονται συνεχώς.
Ενδεικτικό είναι ότι, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, πλέον τα μέτρα που θα αποφασισθούν θα πρέπει να επιφέρουν έσοδα στην εταιρεία άνω των 750 εκατ. ευρώ, τους επόμενους 12-18 μήνες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης