Πετρέλαιο

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά το χαμηλό των δύο εβδομάδων - Στα 58,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου μετά το χαμηλό των δύο εβδομάδων - Στα 58,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Άνοδο καταγράφει σήμερα (27/8) το πετρέλαιο, μετά την υψηλή μεταβλητότητα που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Άνοδο καταγράφουν σήμερα (27/8) οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από τις δηλώσεις του Donald Trump για προβλεπόμενη εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Ειδικότερα, το brent ενισχύεται κατά 0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 53,84 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες (26/8) πως πιστεύει τις ειλικρινές προθέσεις των Κινέζων για κατάληξη των συζητήσεων σε συμφωνία.
Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Κινέζου Αντιπροέδρου, Liu, κάνοντας αναφορά στην επίλυση της διαμάχης, μέσω ήρεμων διαπραγματεύσεων.
Παρά τη σημερινή άνοδο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν -8% τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στη ζήτηση πετρελαίου.
Τέλος, στο γράφημα που ακολουθεί, καταγράφονται οι εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Reuters για την κατά μέσο όρο μείωση αποθεμάτων του αργού κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Αυγούστου.
 
87

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης