Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η κινεζική Sinopec επιδιώκει απαλλαγή για τις εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ

tags :
Η  κινεζική Sinopec επιδιώκει απαλλαγή για τις εισαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ
Η Sinopec θα λάβει 8 εκατομμύρια bbls αμερικανικό αργό  που θα  φτάσει στο Tianjin τον Σεπτέμβριο
Η China Petroleum & Chemical Corp, γνωστή ως Sinopec επιδιώκει δασμολογική απαλλαγή για το αμερικανικό πετρέλαιο που θα εισάγει τους ερχόμενους μήνες, μετά την επιβολή  αντίποινων δασμών από το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα σε αμερικανικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου.
Η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης στην Ασία αναμένεται να λάβει τέσσερα supertankers που μεταφέρουν 8 εκατομμύρια βαρέλια αμερικανικού αργού στο Tianjin τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία από τις εταιρείες αναλύσεων Refinitiv και Kpler.
Την Παρασκευή, η Κίνα ανακοίνωσε τον τελευταίο γύρο δασμών  έναντι αμερικανικών αγαθών ύψους περίπου 75 δισ.δολαρίων, προσθέτοντας για πρώτη φορά το αμερικανικό αργό στη λίστα, με δασμούς 5% οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο φόρος αναμένεται να αυξήσει το κόστος ενός βαρελιού αργού πετρελαίου ΗΠΑ κατά 3 δολάρια, σύμφωνα με τις πηγές που  επικαλείται το Reuters.

Άλλες εναλλακτικές επιλογές

Η Sinopec σχεδιάζει να επιδιώξει φορολογικές απαλλαγές από το Πεκίνο για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. ή να αποθηκεύσει το πετρέλαιο σε δεσμευμένο αποθηκευτικό χώρο για μελλοντικές πωλήσεις, αν η απαλλαγή δεν εγκριθεί .
Το Πεκίνο έχει παράσχει στις κινεζικές εταιρείες ένα κανάλι για να υποβάλουν αίτηση για απαλλαγές, ανέφεραν οι πηγές.
Η εταιρεία σταθμίζει επίσης και άλλες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν την προσωρινή αποθήκευση αργού πετρελαίου στις αποθήκες των ΗΠΑ ή την αποστολή του αργού σε άλλους προορισμούς, ανέφερε μία από τις πηγές.
"Εξαρτάται από το πώς πηγαίνει η επικοινωνία (με την κυβέρνηση)", δήλωσε η άλλη πηγή.
Τα συμβόλαια αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία την Δευτέρα το πρωί εν μέσω της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Η κίνηση της Κίνας κατά του αργού πετρελαίου αναμένεται να ασκήσει ανοδική πίεση στην αγορά σε άλλες ποικιλίες αργού πετρελαίου.
"Αυτό είναι μέτριο για τους τίτλους των Η.Π.Α., αλλά αυξάνει στις τιμές του Brent και του Dubai καθώς η Κίνα αναζητά εναλλακτικές λύσεις", δήλωσε η Virendra Chauhan, αναλυτής της Energy Sights της Σιγκαπούρης.

Μείωση εισαγωγών

Οι εισαγωγές πετρελαίου από την Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως, τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους ήταν περίπου 126.000 βαρέλια ημερησίως, περίπου 63% κάτω από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της Κίνας.
Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, το Πεκίνο ανακοίνωσε δασμούς εισαγωγής στις εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ, αλλά το ακύρωσε πριν εφαρμοστεί.
Ωστόσο, η κίνηση κράτησε τους κινέζους αγοραστές πετρελαίου σε αναμονή και τα περισσότερα ιδιωτικά διυλιστήρια απέφυγαν το πετρέλαιο των ΗΠΑ.
Η Unipec, το εμπορικό σκέλος της Sinopec, συνέχισε να αγοράζει τα εμπορεύματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, αφού σταμάτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης