Ενέργεια

Οι εκτιμήσεις της IBG για το δεύτερο τρίμηνο των ΕΛΠΕ- Υποχώρηση μεγεθών λόγω περιθωρίων διύλισης

tags :
Οι εκτιμήσεις της IBG για το δεύτερο τρίμηνο των ΕΛΠΕ- Υποχώρηση μεγεθών λόγω περιθωρίων διύλισης
Η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει το πλάνο ιδιωτικοποίησης θα κρατήσει τη μετοχή στο επίκεντρο
Το αδύναμο περιβάλλον διύλισης αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των ΕΛΠΕ, αναφέρει η IBG σε έκθεσή της με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 29 Αυγούστου (μετά το κλείσιμο του ΧΑ).
Υπενθυμίζεται πως η ΑΧΕ έχει δώσει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 10,30 ευρώ για τη μετοχή και περιμένει στο πρώτο τρίμηνο EBITDA 117 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 62% και 37% σε σύγκριση με τα EBITDA του προηγούμενου τριμήνου χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν στα 20 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 69% (χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων).
Σε επίπεδο εξαμήνου αναμένει καθαρά EBITDA 240 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 28% και καθαρά κέρδη 57 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 55%.
Παρά το γεγονός ότι τα βασικά περιθώρια υποχώρησαν σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2014, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους μπορούν να επιτρέψουν στην εταιρεία να διατηρήσει το κέρδη και να ελπίζει σε ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο.
Ωστόσο υπάρχει ένα ρίσκο στις εκτιμήσεις λόγω αδύναμης εκκίνησης και θα τις εξετάσουν οι αναλυτές της ΑΧΕ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Πέρα από τα θέματα του κλάδου η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει το πλάνο ιδιωτικοποίησης θα κρατήσει τη μετοχή στο επίκεντρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης