Ναυτιλία

Refinitiv Eikon: Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya δεν έχει πλέον προορισμό την Τουρκία

Refinitiv Eikon: Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya δεν έχει πλέον προορισμό την Τουρκία
Σύμφωνα με τα στοιχεία η θέση του σήμερα  είναι νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας, δυτικά της Κρήτης
Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της  αντιπαράθεσης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης δεν έχει πλέον προορισμό  για την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ναυτιλιακής Υπηρεσίας της Refinitiv Eikon τη Δευτέρα 26/8/2019, μετά την αλλαγή του προορισμού το Σαββατοκύριακο.
Oπως μεταδίδει το reuters το πλοίο, πλήρως φορτωμένο με πετρέλαιο, είχε προηγουμένως κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Καλαμάτας στη νότια Ελλάδα, αλλά η χώρα είχε δεν θα προσφέρει καμία δυνατότητα στο δεξαμενόπλοιο.
Τα δεδομένα αποστολής το Σάββατο έδειξαν τότε ότι το πλοίο έπρεπε να φθάσει στο νότιο τουρκικό λιμάνι του Mersin στις 31 Αυγούστου.
Τη Δευτέρα, τα στοιχεία του Refinitiv Eikon δεν διευκρίνισαν κανένα προορισμό για τον Adrian Darya.
Η θέση του είναι σήμερα νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας, δυτικά της Κρήτης.
Το Adrian Darya, που ονομάστηκε πρώην Grace 1, απελευθερώθηκε στα μέσα Αυγούστου από κράτηση από το Γιβραλτάρ σχετικά με το εάν μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το δεξαμενόπλοιο ελέγχεται από την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά, έχουν ζητήσει από τις χώρες της περιοχής να μην την βοηθήσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης