Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Kάτω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών ο DOW, πτώση στο πετρέλαιο (-3%) μετά τις ανακοινώσεις των Κινέζων για δασμούς

Kάτω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών ο DOW, πτώση στο πετρέλαιο (-3%) μετά τις ανακοινώσεις των Κινέζων για δασμούς
Νέα αναταραχή στις αγορές στις 25790 μονάδες ο DOW
Πτώση 1,8% κατά 470 μονάδες στον DOW και 1,9% στον S&P στις 2866 μονάδες μετά τις ανακοινώσεις των Κινέζων για δασμούς 75 δισ στα αμερικανικά προϊόντα.
Αντίστοιχα το πετρέλαιο υποχωρεί 2% το Brent και 3% το αργό.
Ο DOW έπεσε κάτω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%.
Ο DAX στα 11.611 στο -1,15%
Ο χρυσός ανεβάινει στα 1523 δολ/ουγγιά στο +1,7%.
Το αλουμίνιο στα 1772 δολ/τόνος και ο χαλκός στα 5641 δολ.

Πιέσεις στις αγορές

Σύμφωνα με το bankingnews.gr ισχυρές πιέσεις δέχονται την τελευταία ώρα οι δείκτες της Wall Street, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε να «απαντήσει» στους δασμούς που ανακοίνωσε νωρίτερα η Κίνα, ενώ διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν «εναλλακτικές στην Κίνα».
Το Πεκίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, ύψους 75 δισ. δολ.
Περί τις 18:15, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,4% στις 25.879 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,2% στις 2.888 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,6% χαμηλότερα, στις 7.861 μονάδες.
Ο Trump επέμεινε πως η απώλεια κεφαλαίων λόγω Κίνας θα πρέπει να σταματήσει και κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να «κοιτάξουν πέρα από την αγορά της Κίνας, προς μία εναλλακτική», μιλώντας ακόμα και για παραγωγή εντός των αμερικανικών συνόρων.
Υπό πίεση βρίσκονται οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη μετοχή της General Motors να υποχωρεί κατά 1,4%, τη Ford Motor να καταγράφει απώλειες 1,6% και τη Fiat Chrysler να σημειώνει πτώση 1,1%.
Οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση των δασμών από την Κίνα, ωστόσο, αργότερα περιόρισαν τις απώλειές τους, γυρίζοντας προς στιγμήν σε θετικό έδαφος, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης