Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στο δίκτυο φυσικού αερίου μπαίνει η Δεσκάτη Γρεβενών

Στο δίκτυο φυσικού αερίου μπαίνει  η Δεσκάτη Γρεβενών
Τις εργασίες εγκατάστασης  εγκαινίασε  ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου
Tην έναρξη εργασιών εγκατάστασης δικτύου Φυσικού αερίου στην Δεσκάτη Γρεβενών εγκαινίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου τόνισε πως «το έργο είναι ευθυγραμμισμένο με την κατεύθυνση της νέας σύγχρονης ενεργειακής πολιτικής της χώρας, αναδεικνύοντας τα οφέλη της εποικοδομητικής συνεργασίας του επιχειρείν με την τοπική κοινωνία». Πρόσθεσε ακόμη ότι το συγκεκριμένο έργο στέλνει το μήνυμα πως «η γεωγραφική απόσταση δεν μπορεί να αποτελεί αιτία ενεργειακής απομόνωσης». Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι στόχος του υφυπουργείου είναι «να δώσουμε φωνή και ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα ώστε να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές και οικονομικές διεργασίες, να πρωτοστατήσει στη προσέλκυσης νέων επενδύσεων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Τις εργασίες κατασκευής του δικτύου χαμηλής πίεσης καθώς και την διανομή του φυσικού αερίου στους καταναλωτές θα αναλάβει η ιδιωτική εταιρία EDIL HELLAS που έχει την έδρα της στην Βόρεια Ελλάδα και η οποία προσφάτως έλαβε την αδειοδότηση από την ΡΑΕ.
Σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο της Edil Hellas, το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Δεσκάτη περιλαμβάνει, σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), σταθμό αποσυμπίεσης και δίκτυο χαμηλής πίεσης 4 bar, που θα διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές. Όπως ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καραστέργιος, «η Δεσκάτη θα είναι ο πρώτος Δήμος στη Δυτ. Μακεδονία που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο σε ένα περίπου εξάμηνο» και συμπλήρωσε ότι «είναι και ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα στον οποίο θα κατασκευασθεί ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία».
Η Δεσκάτη είναι μια ορεινή κωμόπολη και η παροχή Φ.Α. στην περιοχή αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τους δημότες αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις από το υψηλό ενεργειακό κόστος της θέρμανσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης