Τελευταία Νέα

Η Κίνα πρόσθεσε 11,4 GW νέας ηλιακής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2019

tags :
Η Κίνα πρόσθεσε 11,4 GW νέας ηλιακής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2019
Στο 10% το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στο συνολικό εγκατεστημένο δυναμικό της Κίνας
Η Κίνα έχει συνδέσει 11,4 gigawatts (GW) νέας ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο το πρώτο εξάμηνο του 2019, ανεβάζοντας το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στο συνολικό εγκατεστημένο δυναμικό της στο 10%.
Η εθνική αρχή ενέργειας  ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/8/2091 ότι η συνολική φωτοβολταϊκή ισχύς της Κίνας ανήλθε  τώρα σε 185,6 GW, αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η Κίνα πρόσθεσε 24 GW χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Μετά την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 53 GW το 2017, η Κίνα αποφάσισε πέρυσι να επιβραδύνει τον ρυθμό των νέων εγκρίσεων έργων, ενώ η κυβέρνηση ανησυχεί για την ανεπαρκή χωρητικότητα του δικτύου και αγωνίζεται να πληρώσει ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο επιχορήγησης που ανήλθε σε 140 δισ. Γιουάν (19,74 δισ.δολ.) .
Από τότε ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε σχέδια που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς τη χρήση επιδοτήσεων.

Πρόβλημα στις ΑΠΕ

Η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς πολλά έργα δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να παραδώσουν ενέργεια στους πελάτες.
Ο ρυθμιστικός φορέας δήλωσε ότι το εθνικό ποσοστό περικοπών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν 2,4%, δηλαδή μειώθηκε κατά 1,2 εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά ήταν στο 257% στο Θιβέτ και 10,6% στο Xinjiang.
Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων εγχώριων έργων ηλιακής ενέργειας μειώθηκε, η παραγωγή της ηλιακής παραγωγής της Κίνας αυξήθηκε κατά 26% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με το μεγαλύτερο μέρος της πλεονασματικής παραγωγής να εξάγεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του China Photovoltaic Industry Association τον περασμένο μήνα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης