Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων οι ρύποι στην ΕΕ - Παράθυρο αισιοδοξίας για "φρένο" στην επιδείνωση των οικονομικών της ΔΕΗ

Σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων οι ρύποι στην ΕΕ  - Παράθυρο αισιοδοξίας για
Τυχόν διατήρηση της αποκλιμάκωσης θα σήμαινε πως ανακόπτεται η συνεχής επιδείνωση των οικονομικών της επιχείρησης.
Οι τιμές δικαιωμάτων ρύπων στην ΕΕ μειώθηκαν σε χαμηλό 8 εβδομάδων χθες Πέμπτη (22/8/2019), μία τάση που αν συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να διακόψει την "οικονομική αιμορραγία" που προκαλεί στην επιχείρηση η λειτουργία των λιγνιτικών της μονάδων. 
Όπως δήλωσε χθες ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης, το συνεχές ανοδικό ράλι των δικαιωμάτων ήδη έχει αυξήσει στα 800-900 εκατ. ευρώ το ύψος των δρομολογούμενων παρεμβάσεων για την ενίσχυση των εσόδων της επιχείρησης, έναντι των 750 εκατ. που μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες εκτιμάτο ότι θα χρειαστεί να εξασφαλιστούν μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, όταν και θα δημοσιοποιηθεί η νέα έκθεση του ορκωτού ελεγκτή μαζί με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, τυχόν παγίωση της αποκλιμάκωσης των τιμών των δικαιωμάτων θα συνεπαγόταν τουλάχιστον μη περαιτέρω επιδείνωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας. Επομένως, αν μη τι άλλο θα διασφάλισε πως δεν θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον αναθεώρηση προς τα πάνω των στόχων των μέτρων διάσωσης.

Με μεικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας

Η αποκλιμάκωση των τιμών αποδίδεται σε πιέσεις από τεχνικές αδυναμίες.
Ως εκ τούτου, η σύμβαση που λήγει το 2020 μειώθηκε κατά 1,4% σε 25,93 ευρώ / τόνο.
coal23.8
Την ίδια στιγμή, με μ
εικτά πρόσημα κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας.
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας αυξήθηκε κατά 2,8% σε 37,32 EUR / MWh, καθώς η αιολική ενέργεια  προβλέπεται να μειωθεί.
Η ισοδύναμη γαλλική σύμβαση διαμορφώθηκε κατά 6% χαμηλότερα στα 31,31 EUR / MWh, με αύξηση της πυρηνικής διαθεσιμότητας.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν μάλλον σταθερές εν μέσω ενός συγκροτήματος ενεργειακής απόδοσης.
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο ενέργειας για παράδοση το 2020 έκλεισε στις 48,32 EUR / MWh, ενώ η ισοδύναμη γαλλική σύμβαση διαμορφώθηκε στα  49,89 EUR / MWh.

 Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές αερίου στη Βρετανία.
Στην spot αγορά NBP σημείωσε αύξηση κατά 2,5% σε 28,60 p / therm, λόγω των εργασιών συντήρησης που διαταράσσουν τις εισαγωγές από τη Νορβηγία.
 Εν τω μεταξύ, μειώθηκαν οι τιμές στην εμπρόσθια καμπύλη, λόγω της ισχυρής προσφοράς και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Η συμβατική τιμή για παράδοση το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 1,4% σε 51,70 p / therm.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης