Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράν: Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε πόλεμο στον Περσικό Κόλπο - Εξετάζουμε τις προτάσεις της Ευρώπης για την πυρηνική συμφωνία

Ιράν: Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε πόλεμο στον Περσικό Κόλπο - Εξετάζουμε τις προτάσεις της Ευρώπης για την πυρηνική συμφωνία
Η πλευρά της Τεχεράνης κατέστησε σαφές ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της στην περίπτωση πολέμου στον Περσικό Κόλπο
Στο γεγονός ότι το Ιράν δεν πρόκειται να ξεκινήσει πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, αναφέρθηκε σήμερα (22/8) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.
Ειδικότερα, ο κ. Zarif τόνισε ότι «μπορώ να σας πω ότι δεν θα ξεκινήσουμε πόλέμο στον Κόλπο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».
Παράλληλα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εργαστεί πάνω στις προτάσεις της Γαλλίας για τη διάσωση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσεις (JCPOA), από την οποία αποχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο έτος.
«Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι», επεσήμανε ο κ. Zarif, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «θα εργαστούμε πάνω σε αυτές τις προτάσεις».
Σημειώνεται ότι η Γαλλία πρότεινε στο Ιράν είτε να μειώσει ορισμένες από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Τεχεράνης, είτε να δημιουργήσει έναν «μηχανισμό αποζημίωσης ώστε να μπορέσει ο λαός του Ιράν να ζήσει καλύτερα» ώστε το Ιράν να τηρήσει πλήρως την πυρηνική συμφωνία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, πραγματοποίησε δηλώσεις με αφορμή την παρουσίαση του ιρανικού αμυντικού συστήματος Bavar-373, τονίζοντας ότι είναι «ισχυρότερο» σε σύγκριση με το ρωσικό σύστημα S-300, και ότι παρουσιάζει περισσότερες ομοιότητες με το S-400.
Ο κ. Rouhani τόνισε ότι η ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το Ιράν, καλώντας παράλληλα την Ουάσιγκτον «να σταματήσει την επιθετικότητά της».
Το αμυντικό σύστημα Bavar-373 αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του ιρανικού στρατού εντός της τρέχουσας εβδομάδας, και μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι και 100 στόχους σε απόσταση ύψους έως 65 χιλιομέτρων και να στοχεύσει έως και έξι στόχους ταυτόχρονα.


www.worldeneergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης