Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Προσφορές 159,4 εκατ. δολ. στην δημοπρασία υπεράκτιων αδειών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

ΗΠΑ: Προσφορές 159,4 εκατ. δολ. στην δημοπρασία υπεράκτιων αδειών  πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού
Equinor ASA και BP υπέβαλαν τις περισσότερες προσφορές
Προσφορές 159,4 εκατομμύρια δολ. υποβλήθηκαν στην μεγάλη δημοπρασία αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αμερικανική πλευρά του Κόλπου του Μεξικού την Τετάρτη 21/8/2019 σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Σε συνδυασμό με την δημοπρασία Μαρτίου, η οποία συγκέντρωσε 244,3 εκατομμύρια δολάρια σε προσφορές, το σύνολο ήταν το υψηλότερο επίπεδο ετήσιας προσφοράς από το 2015, δήλωσαν αξιωματούχοι από το γραφείο διαχείρισης ενέργειας του ωκεανού σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους μετά την πώληση.
Η δημοπρασία προσέφερε 77,9 εκατομμύρια στρέμματα (31,5 εκατομμύρια εκτάρια), εκ των οποίων 835,006 στρέμματα έλαβαν προσφορές, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της BOEM.
 Από τις 151 εκτάσεις που έλαβαν προσφορές, 117 ήταν υπεράκτιες σε βάθος πάνω από 800 μέτρα (2.625 πόδια) βαθιά.
Η Equinor ASA και η BP Plc υπέβαλαν τις περισσότερες προσφορές, με 23 και 21 αντιστοίχως.
Ο όμιλος BHP υπέβαλε 20 προσφορές, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ενιαίου σε έκταση οικοπέδου στο σχηματισμό του Green Canyon.

"Ζωντανό" το ενδιαφέρον για τα ύδατα των ΗΠΑ

Οι περισσότερες προσφορές επικεντρώθηκαν γύρω από την υπάρχουσα υποδομή, όπου οι εταιρείες πετρελαίου θα μπορούσαν να τοποθετήσουν σχετικά φθηνές συνδέσεις σε πλατφόρμες γεώτρησης που ήδη υπάρχουν. Οι εταιρείες έβαλαν επίσης προσφορές σε πιο προοπτική έκταση στους σχηματισμούς East Breaks και Lloyd Ridge, δήλωσε ο Mike Celata, Διευθυντής της BOEM της New Orleans Office.
"Νομίζω ότι οι εταιρείες βλέπουν το μέλλον σε κάποια από τις προσφορές που έκαναν σήμερα", δήλωσε ο Celata σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.
Το αποτέλεσμα της πώλησης μισθωμάτων ήταν το τελευταίο μήνυμα ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου διατηρεί ενδιαφέρον για τα ύδατα των ΗΠΑ.

Μόλις το 20% της παραγωγής

Οι υπεράκτιες γεωτρήσεις είναι ένα κρίσιμο μέρος της "κυριαρχίας της ενέργειας" της κυβέρνησης Trump για να «ανοίξει» περισσότερη ομοσπονδιακή γη και ύδατα στην εξερεύνηση της ενέργειας.
Το υπεράκτιο πετρέλαιο αντιπροσωπεύει μόλις το 20% της παραγωγής των ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης αμερικανικής «έκρηξης» στην παραγωγή πετρελαίου έχει επικεντρωθεί στην ξηρά, όπου είναι φτηνότερη η γεώτρηση από ό, τι σε βαθιά νερά.
Πέρα από τον ανταγωνισμό από την εξόρυξη σε χερσαίο σχηματισμό σχιστόλιθου, οι υπεράκτιες εκτάσεις των ΗΠΑ πρέπει επίσης να ανταγωνίζονται και τις ακτές της Βραζιλίας, της Γουιάνα και άλλων λεκανών.


www.worldeneergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης