Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 43,6 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 43,6 μονάδες ο δείκτης PMI
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε άνοδο στις 45,8 μονάδες
Άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/8) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 43,6 μονάδες, έναντι 43,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα θα καταγράψει περαιτέρω συρρίκνωση στις 43 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε κατά 1,6 μονάδες, στις 45,8 μονάδες συνολικά, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Όσον αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, καταγράφηκε οριακή πτώση του δείκτη PMI στις 54,4 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 54 μονάδες.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος σχετίζεται με τη συνολική δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Γερμανίας, διαμορφώθηκε στις 51,4 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση στις 50,6 μονάδες.
«Παρόλο που σημειώθηκε οριακή βελτίωση, τα στοιχεία για την παραγωγή δεν έχουν αλλάξει αρκετά ώστε να διασκορπίσουν τον κίνδυνο μίας ακόμα συρρίκνωσης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, ειδικά δεδομένης της επιδείνωσης των μελλοντικών δεικτών», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «οι ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών, καθώς η αισιοδοξία των επιχειρήσεων βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν πέντε ετών, ενώ οι προοπτικές του μεταποιητικού κλάδου βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλα».

www.worldeneergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης