Ενέργεια

Η Equinor απέκτησε το 50% του μεγαλύτερου πεδίου πετρελαίου και φυσικού αερίου στην θάλασσα της Αργεντινής

tags :
Η Equinor απέκτησε το 50% του μεγαλύτερου πεδίου πετρελαίου και φυσικού αερίου στην θάλασσα της Αργεντινής

Τον Απρίλιο, η Equinor κέρδισε την εκμετάλλευση πέντε μπλοκ στον πρώτο γύρο αδειών εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αργεντινή

Η Equinor απέκτησε το 50% της συμμετοχής της στο μεγαλύτερο πεδίο ανοικτής θαλάσσης της Αργεντινής, CAN 100, ως μέρος της συνεργασίας της με την κρατική εταιρία πετρελαιοειδών YPF, ανακοίνωσε η νορβηγική εταιρεία.
Τον Απρίλιο, η Equinor κέρδισε την εκμετάλλευση πέντε μπλοκ στον πρώτο γύρο αδειών εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αργεντινή και πήρε επίσης μερίδιο σε άλλα δύο που λειτουργούν από YPF και Total αντίστοιχα.
Η Equinor ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει μια προκαταρκτική συμφωνία που καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις για τη μεταφορά του 50% του μεριδίου της YPF στο μπλοκ CAN 100, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες.
"Μέσα από αυτή τη συμφωνία, η Equinor ενισχύει τη θέση της στην ανοιχτή θάλασσα της Αργεντινής, σύμφωνα με τη στρατηγική εξερεύνησης μας για πρόσβαση σε λεκάνες με υψηλό δυναμικό ", δήλωσε ο επικεφαλής εξερεύνησης της Equinor Tim Dodson.
Το CAN 100 περιλαμβάνει έκταση 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι το μεγαλύτερο μπλοκ στη λεκάνη της Βόρειας Αργεντινής.
Η Equinor και η YPF είναι επίσης εταίροι σε άλλα δύο υπεράκτια συγκροτήματα στη λεκάνη CAN 102 και CAN 114, καθώς και στην εξερεύνηση της ξηράς Bajo del Toro στην επαρχία Neuquen.
Το χερσαίο μπλοκ αποτελεί μέρος του σχιστολιθικού Vaca Muerta, το οποίο εκτιμάται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης