Τελευταία Νέα

Έργα 130 MW μελών του Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας Κύπρου στα νέα σχέδια για ΑΠΕ στο νησί

Έργα 130 MW μελών του Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας Κύπρου στα νέα σχέδια για ΑΠΕ στο νησί
Στα 157,5 MW ανέρχεται η εγκατεστημένη ισχύς έργων των μελών του Συνδέσμου, τα οποία έχουν ήδη συνδεθεί στο σύστημα
Με δελτίο Τύπου του, ο Σύνδεσμος  Αιολικής Ενέργειας Κύπρου (ΣΑΕΚ) χαιρετίζει την ανακοίνωση με τα αποτελέσματα του Β' σχεδίου περαιτέρω προώθησης των ΑΠΕ με τελική κατάληξη την ΑΑΗ, του Υπουργείου Ενέργειας.
Παράλληλα, συγχαίρει τα μέλη του όπου μετά από πολλές δυσκολίες κατάφεραν να βρίσκονται τόσο στον Α κατάλογο όσο και στον Β κατάλογο του Β' σχεδίου με επιπρόσθετα MW (μεγαβάτ) αιολικής τεχνολογίας και κάποια Μέλη μας που κατάφεραν και αδειοδοτήθηκαν για φωτοβολταϊκά μεγάλης κλίμακας σε MW.
"Τα συνολικά MW (μεγαβάτ) των διαφόρων έργων των Μελών μας ή των συνδεδεμένων Μελών μας στο Α' σχέδιο και στο Β' σχέδιο των ΑΠΕ είναι σχεδόν 130MW! Δείχνουμε έμπρακτα και σταθερά τη σοβαρότητα και το ενδιαφέρον μας για την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ, όπως και το 2005 όταν πρωτοξεκινήσαμε την προσπάθεια με πολλές δυσκολίες τότε, έχοντας σήμερα στο ηλεκτρικό σύστημα συνδεδεμένα 157,5MW", επισημαίνει ο ΣΑΕΚ.
Επίσης, ο Σύνδεσμος συγχαίρει τα μέλη του που έχουν αδειοδοτηθεί ως Προμηθευτές, αφού για όλα τα έργα του Β' σχεδίου είναι απαραίτητο οι Παραγωγοί να συμβληθούν με Προμηθευτή εντός 30 ημερών από την υπογραφή των τελικών όρων σύνδεσης από τους Διαχειριστές. 
"O στόχος των επιχειρηματιών ανάπτυξης των ΑΠΕ, των οργανωμένων συνόλων όπως ο ΣΑΕΚ και της πολιτείας (ΥΕΕΒ, ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ, ΔΣΔ και άλλων αρμοδίων Αρχών) είναι κοινός για κάλυψη των εθνικών δεσμευτικών στόχων του 2020 για 16% από συστήματα ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή.
Η συντεταγμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να δει σοβαρά και με μεγάλη προσοχή την έγκαιρη και σωστή λειτουργία των Προμηθευτών και τις πιθανές συνθήκες ολιγοπωλίων από συγκεκριμένη/ες εταιρείες Παραγωγών, που δεν θεωρούμε είναι κατ' ανάγκη κακές φτάνει να μην εκμεταλλεύονται ή να καταχρώνται τη θέση τους", καταλήγει ο Σύνδεσμος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης