Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο το αιολικό πάρκο της Enel στον Καφηρέα, ισχύος 145 MW

Σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο το αιολικό πάρκο της Enel στον Καφηρέα, ισχύος 145 MW

Η ετήσια παραγωγή του έργου θα καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης περίπου 129.000 ελληνικών νοικοκυριών

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον αιολικό σταθμό ισχύος 154 ΜW της Enel στον Καφηρέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, αυτή η δοκιμαστική φάση θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες, ώστε το έργο να περάσει μετά σε κανονική λειτουργία.
Η εγκατάσταση στον Δήμο Καρύστου υλοποιείται από την Enel Green Power Hellas, θυγατρική της ιταλικής Enel, ενώ αποτελεί ουσιαστικά ένα σύμπλεγμα αιολικών πάρκων.
Μάλιστα, η συνολική ισχύς του το κατατάσσει στο μεγαλύτερο αιολικό έργο που έχει εγκατασταθεί ποτέ στη χώρα μας.
Η ετήσια παραγωγή του εκτιμάται σε 483 GWh (γιγαβατώρες) το χρόνο, μία ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση περίπου 129.000 ελληνικών νοικοκυριών.
Έτσι, αναμένεται πως σε ετήσια βάση θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 433.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ 

Για τη δημιουργία του απαιτήθηκαν κεφάλαια περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό που το καθιστά μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις των τελευταίων χρόνων.
Η παραγόμενη ενέργεια θα αποπληρώνεται με βάση την εικοσαετούς διάρκειας σύμβαση αγοράς ενέργειας (Power Purchase Agreement-PPA), που έχει συνάψει η Green Power Hellas με τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).
Πέρα από τις ανεμογεννήτριες, στα υπόλοιπα έργα υποδομής της συστοιχίας περιλαμβάνονται υποσταθμοί ανύψωσης τάσης, όπως και η διασύνδεσή της με την ηπειρωτική Ελλάδα, για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας.
Μάλιστα, η εγκατάσταση της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης υψηλής τάσης, μεταξύ της Καρύστου (Εύβοια) και της Ραφήνας (Αττική), έγινε από τη Fulgor, θυγατρική της εταιρίας Ελληνικά Καλώδια.
Το καλώδιο της διασύνδεσης έχει συνεχόμενο μήκος περίπου 45 χιλιομέτρων και εγκαταστάθηκε σε βάθος μέχρι και 105 μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης