Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ABB αποχωρεί από τον κλάδο των ηλιακών μετατροπέων – Στην Fimer περνά η μονάδα

tags :
Η ABB αποχωρεί από τον κλάδο των ηλιακών μετατροπέων – Στην Fimer περνά η μονάδα

Περίπου 800 άτομα απασχολούνται στον τομέα των ηλιακών μετατροπέων της ΑΒΒ σε περισσότερες από 30 χώρες, με εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία, την Ινδία και τη Φινλανδία.

Η ABB και η ιταλική εταιρεία Fimer S.p.A υπέγραψαν συμφωνία  για την εξαγορά του τμήματος ηλιακών μετατροπέων της ABB σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών.
Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η ABB θα εστιάσει την προσοχή της σε άλλους τομείς της βιομηχανίας.
Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην ABB να εστιάσει το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.
Περίπου 800 άτομα απασχολούνται στον τομέα των ηλιακών μετατροπέων της ΑΒΒ σε περισσότερες από 30 χώρες, με εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία, την Ινδία και τη Φινλανδία.
Η συμφωνία  αγορά το τμήμα inverter της Power-One το οποίο αποκτήθηκε από το τμήμα διακριτικής αυτοματοποίησης και κίνησης της ABB το 2013.
Η επιχείρηση διαθέτει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών για διάφορους τύπους ηλιακών εγκαταστάσεων.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τμήμα ηλεκτροπαραγωγής της ΑΒΒ είχε τζίρο περίπου 290 εκατομμύρια δολαρίων το 2018.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο εταιρείες θα διασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση για τους πελάτες και τους εργαζομένους.
Η Fimer θα τηρήσει όλες τις υπάρχουσες εγγυήσεις και η ABB θα αποζημιώσει την Fimer για την ανάληψη του τμήματος και των υποχρεώσεών του.
Ως αποτέλεσμα, η ABB αναμένει ότι θα σημειωθεί μη λειτουργική επιβάρυνση μετά από φόρους ύψους περίπου 430 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ τα αποτελέσματα του εξαμήνου του 2019 θα επηρεαστούν αναλόγως.
Περίπου το 75% αυτής της επιβάρυνσης αντιπροσωπεύουν οι ταμειακές ροές που η ABB θα καταβάλει στην Fimer από την ημερομηνία κλεισίματος της συμφωνίας μέχρι το 2025.
Επιπλέον, η ABB αναμένει έως και 40 εκατομμύρια δολάρια διοικητικών δαπανών και δαπανών διαχωρισμού από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 .
Μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, η ABB αναμένει θετικό αντίκτυπο στο λειτουργικό περιθώριο EBITA για το τμήμα ηλεκτροκίνησης ελαφρώς πάνω από 50 μονάδες βάσης, υποστηρίζοντας την πρόοδο του τμήματος προς το στόχο περιθωρίου κέρδους 15 έως 19%.
Η ολοκλήρωση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2020 και θα υπόκειται σε ορισμένους όρους, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαχωρισμού και της προηγούμενης διαβούλευσης με τα όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων.
Ο Tarak Mehta, πρόεδρος του τμήματος ηλεκτροπαραγωγής της ABB, δήλωσε: "Η εκποίηση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας για συνεχή συστηματική διαχείριση χαρτοφυλακίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την εστίαση στην ποιότητα των εσόδων και τα τμήματα υψηλότερης ανάπτυξης.
Η ηλιακή ενέργεια είναι μια εδραιωμένη και βασική εστίαση για την Fimer και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλός ιδιοκτήτης για το ηλιακό μετατροπέα της ABB.
Ο συνδυασμός των χαρτοφυλακίων της Fimer θα υποστηρίξει την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων.
Με τη γκάμα των έξυπνων προϊόντων χαμηλής και μέσης τάσης, η ABB θα συνεχίσει να ενσωματώνει την ηλιακή ενέργεια σε μια σειρά έξυπνων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων κτιρίων, της αποθήκευσης ενέργειας και της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. "
Ο Filippo Carzaniga, Διευθύνων Σύμβουλος της Fimer: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτό το περαιτέρω βήμα στην ανάπτυξή μας, καθώς η εστίαση της Fimer στην ηλιακή επιχείρηση θα ενισχυθεί σημαντικά από αυτή την ολοκλήρωση. Η δέσμευσή μας να επηρεάσουμε θετικά την αγορά ενέργειας θα πραγματοποιηθεί μέσω της ανάπτυξης νέων πλατφορμών προϊόντων και καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών.
Θα συνεχίσουμε  την καλή δουλειά που πραγματοποίησε η ABB τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας πολύτιμους πόρους, γνώσεις και τεχνογνωσία στην Ιταλία και παγκοσμίως. Με ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο, είμαστε σε καλύτερη θέση να διαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του όλο και πιο στρατηγικού τομέα ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης