Διεθνή

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας - Altmaier: Προειδοποιητικό σημάδι - Με σωστά μέτρα η ύφεση μπορεί να αποτραπεί

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας - Altmaier: Προειδοποιητικό σημάδι - Με σωστά μέτρα η ύφεση μπορεί να αποτραπεί
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, εκτιμά ότι η ύφεση μπορεί να αποτραπεί με σωστά μέτρα
Ως... προειδοποιητικό σημάδι «βλέπει» ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, στα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία που ανακοινώθηκαν σήμερα (14/8/2019).
«Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι» δήλωσε στη Bild.
Ωστόσο, τόνισε η ύφεση μπορεί να αποτραπεί με τα σωστά μέτρα.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε φάση οικονομικής αδυναμίας αλλά όχι σε ύφεση.

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας

Συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Γερμανίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (14/8) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσίας, εν μέσω ανησυχιών ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα μπορούσε να διολισθήσει σε ύφεση.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο, έναντι ανόδου 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν συρρίκνωση κατά 0,3%.
Η πτώση στις εξαγωγές της χώρας και η μείωση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου είχαν σημαντική συμβολή στη συρρίκνωση του ΑΕΠ, αντισταθμίζοντας την άνοδο που σημειώθηκε στις καταναλωτικές και τις κυβερνητικές δαπάνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης