Πετρέλαιο

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Αύξηση 3,7 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα των ΗΠΑ

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Αύξηση 3,7 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα των ΗΠΑ

Στα 60 δολάρια κινείται το brent, στα 56 το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη 14/8/2019 μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου , διαγράφοντας μερικά από τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, αφού οι Η.Π.Α. δήλωσαν ότι θα καθυστερούσαν τους δασμούς για ορισμένα κινεζικά προϊόντα, χαλαρώνοντας τις εμπορικές εντάσεις.
Το Brent υποχωρεί κατά 46 σεντς, ή 0,8%, στα $ 60,84 το βαρέλι στις 06:39 GMT, μετά από αύξηση 4,7% την Τρίτη, το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από τον Δεκέμβριο.
Το αμερικανικό αργό μειώθηκε κατά 62 σεντς, ή 1,1%, στα 56,48 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αυξηθεί κατά 4% την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύ λίγο περισσότερο από ένα μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Αυγούστου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια, στα 443 εκατ. βαρέλια συνολικά, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου έρχεται παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή των νέων δασμών 10% στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για τον ερχόμενο μήνα, θα καθυστερήσουν, γεγονός που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ έρχεται στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι εμπορικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών, με την πλευρά του Πεκίνου να δηλώνει ότι θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία σε δύο εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι θα επιβληθούν δασμοί 10% σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 300 δισ. δολ., καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η Κίνα δεν αγόρασε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα όπως είχε υποσχεθεί.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης