Πετρέλαιο

Aπώλειες για το πετρέλαιο - Στα 58 δολάρια κινείται το brent

Aπώλειες για το πετρέλαιο - Στα 58 δολάρια κινείται το brent
Πάνω από 6% οι συνολικές απώλειες τον Αύγουστο
Υποχώρηση σημειώνει το πετρέλαιο σήμερα Τρίτη 13/8/2019 καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ζήτηση τους επόμενους μήνες θα είναι περιορισμένη, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Περί τις 10:25 ώρα Ελλάδας το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά 0,63%  στα 58,20 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 0,53% στα 54,64 δολ. ανά βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 2%, ενώ οι συνολικές απώλειες για τον Αύγουστο έχουν ξεπεράσει το 6%, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου κατά το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να ισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ενδέχεται να μην είναι αρκετές, με την ING να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «η αύξηση προσφοράς των χωρών εκτός ΟΠΕΚ σημαίνει ότι είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ να πρέπει να λάβει περαιτέρω δράσεις ή να πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χαμηλότερων τιμών στο πετρέλαιο».
Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης