Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

GlobalData: Αναδυόμενη στην αγορά φωτοβολταϊκών η Πορτογαλία - Προσδοκία για 1,74 GW έως το 2023

GlobalData: Αναδυόμενη στην αγορά φωτοβολταϊκών η Πορτογαλία - Προσδοκία για 1,74 GW έως το 2023

Η Πορτογαλία διαθέτει ήδη 1,22 GW ηλιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης

Ιδιαίτερη ενισχυμένη εμφανίζεται η θέση της Πορτογαλίας στη διαδικασία της ηλιακής δημοπρασίας, σύμφωνα με τη GlobalData.
Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, η πρώτη δημοπρασία ηλιακής ενέργειας (PV) στην Πορτογαλία για δημοπρασία 1,4 GW έχει λάβει προσφορές για 10 GW και 64 εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας. Η συντριπτική ανταπόκριση από διεθνείς και εγχώριους κατασκευαστές επέτρεψε στην Πορτογαλία να ενισχύσει την απαίτησή της ως αναδυόμενη αγορά φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, λέει η GlobalData (κορυφαία εταιρία δεδομένων και αναλύσεων).

80% καθαρή ενέργεια έως το 2030

Η Πορτογαλία έχει σχέδια να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι το 2050 και έχει ως στόχο να καλύψει το 80% της συνολικής της ζήτησης ισχύος από την παραγωγή καθαρής ενέργειας έως το 2030.
Προκειμένου να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η κυβέρνηση στοχεύει στην αξιοποίηση του ηλιακού δυναμικού 1,6 GW το 2021 και 8,1 GW-9,9 GW έως το 2030.

Ο Tarun Bhutani, Διευθυντής Έργου στη GlobalData, λέει: «Η δημοπρασία στοχεύει να έχει αυτά τα μεγάλης κλίμακας ηλιακά έργα στις νότιες ζώνες Alto Alentejo, Baixo Alentejo και Algarve. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση, καθώς το Νότιο Αλγκάρβε και οι περιοχές του βόρειου Alentejo είναι από τις μεγαλύτερες περιοχές ηλιακής ακτινοβολίας στην Ευρώπη».

Οι προβλέψεις

Σύμφωνα με την GlobalData, η Πορτογαλία διαθέτει ήδη 1,22 GW ηλιακής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.
Η εγκατεστημένη χωρητικότητα για ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια εκτιμάται ότι θα είναι 1,74 GW μέχρι το 2023. Λαμβάνοντας υπόψη την κατανομή της τρέχουσας δημοπρασίας και της δεύτερης δημοπρασίας που προγραμματίστηκε τον Ιανουάριο του 2020, η προβλεπόμενη χωρητικότητα για το 2023 θα φθάσει υψηλότερα στην περιοχή των 3,8 GW-4,3 GW.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης