Επικαιρότητα

Στο Μαξίμου ο Le Maire - Η μείωση των πλεονασμάτων στο επίκεντρο εν όψει των επαφών Μητσοτάκη με Merkel, Macron

Στο Μαξίμου ο Le Maire - Η μείωση των πλεονασμάτων στο επίκεντρο εν όψει των επαφών Μητσοτάκη με Merkel, Macron
Αιχμή του κυβερνητικού σχεδιασμού η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντηση η οποία αποτελεί προπομπό του τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρος Emmanuel Macron στα τέλη του μήνα στο Παρίσι αλλά και με την καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο. 
Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την προσέλκυση επενδύσεων, ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.
O πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Le Maire για το εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Γάλλο ομόλογό του, έκανε μια πρώτη κρούση για τα πλεονάσματα, στην επιστολή για την ανανέωση της ενισχυμένης εποπτείας κατά ένα εξάμηνο.
Η ανανέωση του εξαμήνου της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα είναι μία τυπική διαδικασία για τις Βρυξέλλες, όμως για την ελληνική πλευρά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπτύξει πτυχές της φορολογικής πολιτικής και να θέσει νέα αιτήματα.  
Για το περιεχόμενο της εισήγησης αναφορικά με την παράταση της ενισχυμένης εποπτείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την γνώμη της ελληνικής πλευράς μέσα στον Ιούλιο αποστέλλοντας επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Ήταν ακόμη ο S. Costello στην Αθήνα» είπε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, όταν η Κομισιόν έστειλε την επιστολή καταγράφοντας παράλληλα μέσα σε αυτή τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοικτά ακόμη στην οικονομία. Στην ίδια επιστολή άλλωστε, αναφέρουν πληροφορίες, έγινε αναφορά και στη ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Συνάντηση Le Maire - Σταϊκούρα


Image

Οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Γάλλο ομόλογό του, Bruno Le Maire.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του Bruno Le Maire.
Αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.
Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης