Ρημπάουντ στην Wall, στο +1,89% ο S&P - Ανοδικά τα commodities: πετρέλαιο, αλουμίνιο και χαλκός

Ρημπάουντ στην Wall, στο +1,89% ο S&P - Ανοδικά τα commodities: πετρέλαιο, αλουμίνιο και χαλκός
Θετικά στοιχεία για την Κίνα βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία
(upd) Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (8/8) η σνεδρίαση στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υορκης, καθώς ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, ενώ, παράλληλα, Πεκίνο και Ουάσιγκτον δεν κλιμάκωσαν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες εμπορικές διαμάχες τους.
Το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά ιδιαίτερα το αργό +3,54% στα 52,90 δολ/βαρέλι, το αλουμίνιο +1,89% στα 1778 δολ/τόνος και ο χαλκός +1,6% στα 5798 δολ/τόνος.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,4% στις 26.378,5 μονάδες, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,9% στις 2.937,8 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε ακόμη ισχυρότερα κέρδη, στο +2,2% και τις 8.039,2 μονάδες.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν άνοδο 3,3% τον Ιούλιο, έναντι ετήσιας πτώσης 1,3% του προηγούμενο μήνα, τηνστιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του -1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης 7,3% του Ιουνίου και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 9%.
Όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε πλεόνασμα 45,06 δισ. δολ., έναντι πλεονάσματος 50,98 δισ. δολ. του προηγούμενου μήνα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 38,7 δισ. δολ.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση των αρχικών αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Τα στοιχεία συνέβαλαν στον μετριασμό των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 5,5 μ.β. και διαμορφώνεται στο 1,75%, από 1,691% στο προηγούμενο κλείσιμο, όταν χθες είχε διολισθήσει κάτω του 1,6% -το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016.

Kέρδη και στην Ευρώπη

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Χθες, οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν δεχτεί πιέσεις από ένα ισχυρό ράλι στις αγορές ομολόγων, ωστόσο αργότερα σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις, μετριάζοντας τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σήμερα, τα περισσότερα ομόλογα της Ευρωζώνης κατέγραψαν επιδείνωση, με τις ιταλικές αποδόσεις να καταγράφουν μεγάλη άνοδο, μετά την προειδοποίηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini, προς τον πρωθυπουργό, Giuseppe Conte, πως ή θα ανασχηματίσει την κυβέρνησή τους ή θα την ρίξει.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανήλθε στο 1,538%, από 1,398% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,66% κι έκλεισε στις 374,71 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει «άλμα» 2,5% και τις πρώτες ύλες να «εκτοξεύονται» κατά 2,8%.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,68% κι έκλεισε στις 11.845,41 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 1,21% στις 7.285,90 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 2,31% στις 5.387,96 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,47% κι έκλεισε στις 20.841,15 μονάδες.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν το γουάν, το οποίο ανέκτησε μέρος των απωλειών του έναντι του δολαρίου, αν και η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) όρισε την επίσημη κεντρική ισοτιμία κάτω από το επίπεδο των 7 γουάν ανά δολάριο, για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Adidas υποχώρησε κατά 2,2%, καθώς, παρά τα αυξημένα κέρδη που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, οι πωλήσεις της απογοήτευσαν τους αναλυτές.
Η Deutsche Telekom σημείωσε πτώση 0,5%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ήταν αντίστοιχα των προβλέψεων.
Από την άλλη, η Thyssenkrupp κατέγραψε άλμα 4,3%, καθώς οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει τις ζημίες που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία για το β’ τρίμηνο.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr