Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Είμαστε σε θέση να αντισταθούμε απέναντι στις εξωτερικές κρίσεις - Οι ΗΠΑ προκάλεσαν αναταραχή στις διεθνείς αγορές

tags :
Κίνα: Είμαστε σε θέση να αντισταθούμε απέναντι στις εξωτερικές κρίσεις - Οι ΗΠΑ προκάλεσαν αναταραχή στις διεθνείς αγορές
Η πλευρά του Πεκίνου τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλάπτουν τη δική τους οικονομία μέσω των ενεργειών τους
Στο γεγονός ότι ο αντίκτυπος από την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών στις διεθνείς αγορές έχει αρχίσει να υποχωρεί, αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής της Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών της Κίνας, Li Chao, με αφορμή τη σταθεροποίηση που έχει σημειωθεί κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Li επεσήμανε ότι «η Κίνα δείχνει ότι είναι σε θέση να αντισταθεί απέναντι στις εξωτερικές κρίσεις», ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ «προκάλεσαν βίαιη αναταραχή στις διεθνείς αγορές» μέσω των δηλώσεών τους ότι το Πεκίνο παραποίησε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Παράλληλα, ο κ. Li πρόσθεσε ότι «με αυτή την κίνηση οι ΗΠΑ βλάπτουν επίσης και τη δική τους οικονομία, καθώς και τις οικονομίες τρίτων χωρών».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον Ιούλιο του 2019 και τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Από την πλευρά του, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στην «άδικη» αντιμετώπιση που έχει η Ουάσιγκτον στις κινεζικές εταιρείες, ενώ παράλληλα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να σταματήσει να πολιτικοποιεί τα εμπορικά ζητήματα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης