Νέα ηγεσία με γνώριμα πρόσωπα στα ΕΛΠΕ

Νέα ηγεσία με γνώριμα πρόσωπα στα ΕΛΠΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου που επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον αφού έχει διατελέσει πρόεδρος των ΕΛΠΕ τη διετία 2014-2015.

Μάλιστα, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Γιάννης Παπαθανασίου παρουσίασε τις πρώτες σκέψεις του για τα Ελληνικά Πετρέλαιο, τη διοίκηση των οποίων ανέλαβε.
Σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:
"Αναλαμβάνω από σήμερα την θέση του Προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων, ύστερα από συμφωνία των βασικών μετόχων του Ομίλου.
Γνωρίζω πολύ καλά το ρόλο και τη σημασία των ΕΛΠΕ για την ελληνική οικονομία, την συνεισφορά τους στην έξοδο από την κρίση αλλά και τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκειμένου η πορεία του Ομίλου να παραμείνει ανοδική, προς όφελος της χώρας, των καταναλωτών και των εργαζομένων.
Είναι εξαιρετικά τιμητική για μένα η πρόταση της Κυβέρνησης και η αποδοχή της εκ μέρους των μετόχων. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους ενδιαφερόμενους ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω την εμπιστοσύνη αυτή”.
Όσο για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Σιάμισιη, επί της ουσίας παραμένει στο… «σπίτι του» αφού μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και πλέον αναβαθμίζεται σε διευθύνων σύμβουλος.
Στο όμιλο ο κ. Σιάμισιης εργάζεται από το 2004 όταν έγινε η συγχώνευση της Πετρόλα με τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Είχε προσληφθεί το 2003 την Πετρόλα.
Με άλλα λόγια οι αλλαγές στα ΕΛΠΕ έγιναν… εκ των έσω. 

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr