Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παρουσία του F. Donmez sτο Javuz μαζί με αντιπροσωπεία της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους

Παρουσία του F. Donmez sτο Javuz μαζί με αντιπροσωπεία της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ βρέθηκε στο Javuz την Τριτη (6/8)
Μετά το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και μετά τις παράνομες γεωτρήσεις που ξεκίνησε το «Javuz» ανοιχτά της Καρπασίας, πήρε τη «σκυτάλη» ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Φατίχ Ντονμέζ.
Ο Τούρκος υπουργός βρέθηκε χθες, το απόγευμα στο πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθεώρηση.

Μαζί με τον Φ. Ντονμέζ, βρέθηκε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της τ/κ πλευράς με τους οποίους απαθαντίστηκε στο κατάστρωμα του «Γιαβούζ». «Η επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ στο Γιαβούζ αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Ελληνοκυπρίους», σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα σήμερα Χουριέτ.
Σε δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι «τα δύο πλωτά γεωτρύπανά μας, ο Πορθητής στα δυτικά και το Γιαβούζ στην περιοχή της Καρπασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Όπως επίσης και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός επιχειρεί στα νότια. Ως Τουρκία επιθυμούμε οι υδρογονάνθρακες να αποτελέσουν πηγή  ενίσχυσης της ειρήνης και της ευημερίας κι όχι να γίνουν αιτία σύγκρουσης».

Απειλές Ερντογάν

Χθες, σε μία ακόμη προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως «η σταθερότητα στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την τήρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της λεγόμενης ‘τδβκ’».
Σε ομιλία του στη Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε προκλητικά πως «δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο» . Θα προστατεύσουμε, πρόσθεσε,  «τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ μέχρι τέλους».

Το τουρκικό σκάφος Γιαβούζ επισκέφθηκε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μαζί με αντιπροσωπεία της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους.

0003


Ο υπουργός βρέθηκε στο Javuz, στο περιθώριο των επαφών του στα Κατεχόμενα. Σε σχετική ανάρτηση του στο twitter, ο Τούρκος Υπουργός χαρακτήρισε το Γιαβούζ ως «το σύμβολο της ανεξαρτησίας της Τουρκίας στην θάλασσα».

0919

Ξεκίνησε να «τρυπάει» το Javuz


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah , το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε από χθες, τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Καρπασίας και αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή για περίπου τρεις εβδομάδες.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι το  το Fatih, το οποίο εδώ και μήνες βρίσκεται ανοιχτά της Πάφου, έφτασε στα 5.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσθέτοντας ότι το σεισογραφικό Oruc Reis θα ταξιδέψει και αυτό με τη σειρά του στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσει τις έρευνες του Barbaros.
Πάντως, τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, η Ελλάδα συμμετέχει σήμερα στην υπουργική διάσκεψη για την ενέργεια στην οποία δίνουν το παρών εκπρόσωποι της Κύπρου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε αυτή τη διάσκεψη, θα επιχειρηθεί από την Ελλάδα η απεμπλοκή διεθνών ενεργειακών έργων, που ενδιαφέρουν άμεσα τη χώρα μας, από επιμέρους προσκόμματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους.

0005

Ο κ. Ντονμέζ πρόσθεσε ότι οι εργασίες του Γιαβούζ θα συνεχιστούν με την υποστήριξη του τουρκικού έθνους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης