Τελευταία Νέα

Σε εξέλιξη η κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων από την Enel Green Power στις ΗΠΑ

Σε εξέλιξη η κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων από την Enel Green Power στις ΗΠΑ
H EGP θα χρησιμοποιήσει καινοτόμα εργαλεία και τεχνικές κατασκευής για την κατασκευή αυτών των νέων αιολικών πάρκων
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευές των αιολικών πάρκων Whitney Hill, Illinois και White Cloud στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η Enel Green Power ξεκίνησε την κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ, φτάνοντας σε 300 MW νέα προστιθέμενη χωρητικότητα αιολικής ενέργειας.
«Η σημερινή ανακοίνωση ενισχύει τη δέσμευσή μας για συνεχή ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Τα έργα αυτά θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τον άφθονο αιολικό πόρο στις κεντρικές ΗΠΑ καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμα μας στην περιοχή και να αυξήσουμε τη γεωγραφική διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Enel Green Power North America, Γ. παπαδημητρίου.
Το αιολικό πάρκο 66 MW Whitney Hill βρίσκεται στην κομητεία Logan του Illinois, δίπλα στο υπάρχον αιολικό πάρκο 185 MW Hilltopper που ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2018. Το Whitney Hill είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2019, δημιουργώντας περίπου 246 GWh- αξίας καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο, αντισταθμίζοντας περίπου 167.000 τόνους εκπομπών CO2.
Το αιολικό πάρκο του White Cloud, 236,5 MW, αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, παράγοντας ετησίως περίπου πράσινη ενέργεια αξίας 950 GWh, αντισταθμίζοντας περίπου 643.000 τόνους CO2 ετησίως. Το White Cloud θα είναι το δεύτερο αιολικό πάρκο της Enel Green Power στο Μιζούρι μετά το Rock Creek, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2017.
Τέλος, η EGP θα χρησιμοποιήσει καινοτόμα εργαλεία και τεχνικές κατασκευής για την κατασκευή αυτών των νέων αιολικών πάρκων, διασφαλίζοντας ότι πληρούνται τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας τόσο στα στάδια κατασκευής όσο και στη διαχείριση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης