Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πακέτο 4% Ελλάκτωρα: Το Amber πούλησε, ποιός είναι ο αγοραστής - Το σενάριο της Reggeborgh

Πακέτο 4% Ελλάκτωρα: Το Amber πούλησε, ποιός είναι ο αγοραστής - Το σενάριο της Reggeborgh

Με βάση ενδείξεις οι πιθανότεροι μνηστήρες είναι η Reggeborgh Invest και ένα αμερικανικό fund από το Manhattan.

To μεγάλο θέμα που έχει ανακαύψει είναι αν η Reggeborgh Invest που ελέγχει το 27% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγόρασε πράγματι το 4% του Ελλάκτωρα με βάση πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Με βάση ενδείξεις οι πιθανότεροι μνηστήρες είναι η Reggeborgh Invest και ένα αμερικανικό fund από το Manhattan.
Εάν όντως είναι η Reggeborgh Invest πρέπει να σημειωθεί ότι γνωρίζει πολύ καλά τον Ελλάκτωρα καθώς στο παρελθόν ήταν σε επαφές με τους βασικούς μετόχους ώστε να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό του Μπόμπολα και Κούτρα αλλά δεν ευδοκίμησε το deal. 
Στις 2 Αυγούστου στις 15:31 μέσω
πακέτου διακινήθηκε το 4% του συνόλου των μετοχών της Ελλάκτωρ στα 2,20 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 18,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο είχε πωλητή την Amber Capital, μέσω ένος βρετανού broker, του Insinet.
Το πακέτο αφορούσε 8,55 εκατ. μετοχές.
Σημειώνεται πως η Amber Capital είχε μειώσει στις αρχές Ιουνίου το ποσοστό της στην εταιρεία κάτω από το 5%
Ο αγοραστής του πακέτου που αντιστοιχεί στο 4% του Ελλάκτωρα είναι ο Ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest που είναι στρατηγικός επενδυτής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 27%.
Ωστόσο μπορεί να ειπωθεί ότι στις κατασκευές αναμένονται μεγάλες συγχωνεύσεις και δεν θα αποκλειόταν στο μέλλον Ελλάκτωρας και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να συγχωνευθούν... υπό την αίρεση ότι θα πουλήσουν περαιτέρω ποσοστά οι βασικοί μέτοχοι.

Ο σχεδιασμός του επενδυτικού fund Reggeborgh Invest


Το επενδυτικό fund Reggeborgh Invest (ολλανδικών συμφερόντων) το οποίο έχει καταστεί στρατηγικός επενδυτής στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 27,0229%.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπό την ηγεσία του Γιώργου Περιστέρη, οδήγησαν την Reggeborgh Invest B.V., στην απόφαση να αυξήσει τη συμμετοχή της, ως μακρυπρόθεσμος επενδυτής.
Παράλληλα επισημάνθηκε η βεβαιότητα της Reggeborgh Invest για περαιτέρω ανάπτυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η Reggeborgh Invest είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ευρώπη.
Είναι επενδυτικό «όχημα» της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels.
Η VolkerWessels συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017.
Η Reggeborgh Invest έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.
Στην ανακοίνωσή της για την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέφερε τα εξής:
«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη.
Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Eταιρείας με την παρούσα Διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».
Πηγή:Bankingnews,gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης