Ενέργεια

BNEF: Πυρετός επενδύσεων στην παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας την προσεχή 10ετία - Τα ηνία σε ΗΠΑ, Κίνα και Ν. Κορέα

BNEF: Πυρετός επενδύσεων στην παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας την προσεχή 10ετία - Τα ηνία σε ΗΠΑ, Κίνα και Ν. Κορέα

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε όλο τον κόσμο θα πολλαπλασιαστούν

Αναθεωρεί τις προβλέψεις του για τις παγκόσμιες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, η ετήσια προοπτική του BNEF.
Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία και Γερμανία συγκαταλέγονται στην κατηγορία των χωρών με τη μεγαλύτερη αποθήκευση ενέργειας.
Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε όλο τον κόσμο θα πολλαπλασιαστούν, από ένα μέτριο 9GW σε 17GWh που θα αναπτυχθεί από το 2018 από 1.095GW σε 2.850GWh μέχρι το 2040, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ερευνητικής εταιρείας BloombergNEF (BNEF).
Κατά τις επόμενες δεκαετίες, θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 662 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του BNEF.
Η έκθεση 2039 για την ενεργειακή αποθήκευση του BNEF, που δημοσιεύθηκε σήμερα, προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά το ήμισυ του κόστους των μπαταριών ιόντων λιθίου ανά κιλοβατώρα μέχρι το 2030, καθώς η ζήτηση ξεκινά σε δύο διαφορετικές αγορές.

Περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων

Ο Yayoi Sekine, αναλυτής της αποθήκευσης ενέργειας για το BNEF και συν-συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε: "Δύο μεγάλες αλλαγές φέτος είναι ότι έχουμε αυξήσει την εκτίμησή μας για την επένδυση που θα διατεθεί για την αποθήκευση ενέργειας έως το 2040 με περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

88888


10 χώρες ως σημαντικές αγορές

Μόνο 10 χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εκπροσωπήσουν σχεδόν τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του BNEF.
Η Νότια Κορέα είναι η πρωτοπόρος αγορά το 2019, αλλά σύντομα θα μοιραστεί αυτή τη θέση, με την Κίνα και τις ΗΠΑ πολύ μπροστά μέχρι το 2040.
Οι υπόλοιπες σημαντικές αγορές περιλαμβάνουν την Ινδία, τη Γερμανία, τη Λατινική Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Γαλλία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης