Ηλεκτρισμός

Κίνα: Συνεργασία της BP με την DiDi για την για την κατασκευή δικτύου παροχής για τα ηλεκτρικά οχήματα

tags :
Κίνα: Συνεργασία της BP με την DiDi για την για την κατασκευή δικτύου παροχής για τα ηλεκτρικά οχήματα
Η BP έχει ήδη συνδέσει τον πρώτο δίκτυο φόρτισης και χρέωσης στην κινεζική πόλη της Guangzhou με την ανοικτή πλατφόρμα λύσεων αυτοκινήτων της Didi
Η Κίνα έγινε γρήγορα η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, βοηθούμενη σε μικρό βαθμό από επιδοτήσεις σε εταιρείες αυτοκινήτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/8) ότι θα συνεργαστεί με τον Βρετανικό πετρελαϊκό «κολοσσό» BP, με κύριο στόχο την παροχή υπηρεσιών χρέωσης για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα.
Η BP έχει ήδη συνδέσει τον πρώτο δίκτυο φόρτισης και χρέωσης στην κινεζική πόλη της Guangzhou με την ανοικτή πλατφόρμα λύσεων αυτοκινήτων της Didi, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Η κινεζική εταιρεία επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών αυτοκινήτων, που ονομάζεται XAS, πέρυσι.
Ο στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά το δίκτυο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα με την βοήθεια της BP, δήλωσε η Didi
"Προσβλέπουμε να συνδυάσουμε τα δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα νέο και ισχυρότερο δίκτυο χρέωσης για την Κίνα, για να προωθήσουμε την ανάπτυξη της νέας αυτοκινητοβιομηχανίας ενέργειας και να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη χώρα" δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Didi Cheng Wei.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης