Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε τροχιά ανάκαμψης το πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης - Άνοδος 2% για το brent

Σε τροχιά ανάκαμψης το πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης - Άνοδος 2% για το brent
H νέα απειλή Τραμπ για δασμούς κατά της Κίνας πυροδότησε φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (2/8) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από τη σημαντική πτώση άνω του -7% που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Ειδικότερα, περί τις 11.12 το Brent ενισχύεται κατά +1,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,62 δολ (ενώ λίγο νωρίτερα ξεπέρασε και το 2%) και το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,58% στα 54,80 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται πως χθες η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς κατά της Κίνας πυροδότησε φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο που θα βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση και θα πλήξει αισθητά την ζήτηση ενέργειας.
 
900

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου οδήγησαν στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του πετρελαίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς μία νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβάδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, περιορίζοντας τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
 

Image
Image

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης