Φυσικό Αέριο

Με την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ η κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Κροατία

Με την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ η κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Κροατία
Ο τερματικός σταθμός ΥΦΑ θα μεταφέρει μέχρι και 2,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς της Κροατίας από το 2021
Την απαραίτητη υποστήριξη για κατασκευή και λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG στο νησί Krk, έλαβε η Κροατία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να συμβαδίζει με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.
Τα μέτρα που εγκρίθηκαν την Τετάρτη θα υποστηρίξουν την κατασκευή και τη λειτουργία ενός πλωτού τερματικού σταθμού ΥΦΑ, που θα αποτελείται από μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU).
«Ο νέος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κροατία θα αυξήσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό προς όφελος των πολιτών της περιοχής» δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Margrethe Vestager.
Ο τερματικός σταθμός ΥΦΑ θα μεταφέρει μέχρι και 2,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς της Κροατίας από το 2021.
Τέλος, ο τερματικός σταθμός LNG του Krk περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ευρωπαϊκών έργων κοινού ενδιαφέροντος από το 2013, σημειώνοντας τη στρατηγική του σημασία για τη διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης