Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Προσαρμογή της Αργεντινής στη πλεονάζουσα παραγωγή LNG - Ραγδαία αύξηση των εξαγωγών

Προσαρμογή της Αργεντινής στη πλεονάζουσα παραγωγή LNG - Ραγδαία αύξηση των εξαγωγών

Η παραγωγή εγχώριου φυσικού αερίου στην Αργεντινή υπερβαίνει την κατανάλωση κατά τους θερμότερους μήνες (Οκτώβριος έως Απρίλιος)

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τα τελευταία τρία χρόνια η παραγωγή φυσικού αερίου στην Αργεντινή, λόγω της ανοδικής παραγωγής του Vaca Muerta, σύμφωνα με ανάλυση του eia.
Ειδικότερα, η παραγωγή από το πεδίο Vaca Muerta ξεπέρασε τον Δεκέμβριο του 2018 το 1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια (Bcf /d) και καθώς η παραγωγή αυξήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να εξάγει φυσικό αέριο στις γειτονικές Χιλή και Βραζιλία.
Μάλιστα, το πρώτο φορτίο εξαγωγής LNG
της Αργεντινής μεταφέρθηκε στις 6 Ιουνίου από την υπεράκτια μονάδα πλωτής υγροποίησης Tango (FLNG).
Παράλληλα, η παραγωγή από το Vaca Muerta αντιπροσωπεύει περίπου το 23% της συνολικής παραγωγής ακατέργαστου φυσικού αερίου στην Αργεντινή.

283

Η παραγωγή εγχώριου φυσικού αερίου στην Αργεντινή υπερβαίνει την κατανάλωση κατά τους θερμότερους μήνες (Οκτώβριος έως Απρίλιος), αλλά η παραγωγή είναι ανεπαρκής για να καλύψει τη ζήτηση κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών (Μάιος έως Σεπτέμβριος).
Επειδή η Αργεντινή δεν διαθέτει γεωλογικούς κατάλληλους σχηματισμούς για να χρησιμεύσει ως μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου, οι παραγωγοί φυσικού αερίου πρέπει να κλείσουν την πλεονάζουσα παραγωγή για να προσαρμόσουν τα εποχιακά καταναλωτικά πρότυπα.
Η χώρα ήδη διεξάγει μελέτες σκοπιμότητας για τον εντοπισμό δυνητικών χώρων αποθήκευσης φυσικού αερίου.

926

Από το 1990 έως το 2007, η Αργεντινή ήταν καθαρός εξαγωγέας φυσικού αερίου.
Έκτοτε, εισάγει περισσότερο φυσικό αέριο τόσο μέσω αγωγών (κυρίως από τη Βολιβία).

Η Αργεντινή εισάγει ΥΦΑ χρησιμοποιώντας ένα σκάφος πλωτής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) που αγκυροβολεί στο λιμάνι Escobar κοντά στο Μπουένος Άιρες.
Τα τελευταία δύο χρόνια, με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής, η Αργεντινή εισάγει ΥΦΑ μόνο κατά τη διάρκεια ψυχρότερων μηνών (Μάρτιος έως Οκτώβριος). Η Αργεντινή πιθανότατα θα συνεχίσει να εισάγει ΥΦΑ κατά τη διάρκεια ψυχρότερων μηνών μέχρις ότου κατασκευαστεί πρόσθετη υποδομή αγωγών για την παράδοση αυξανόμενης παραγωγής σχιστόλιθου σε μεγάλα κέντρα ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης