Στο μικροσκόπιο του «Policy Pulse» οι προοπτικές της αιολικής ενέργειας της Βραζιλίας

Στο μικροσκόπιο του «Policy Pulse» οι προοπτικές της αιολικής ενέργειας της Βραζιλίας
H Βραζιλία είναι η πιο προηγμένη αγορά αιολικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική με 15,1 GW αιολικής ενέργειας
Ανάλυση των πολιτικών και μακροοικονομικών προκλήσεων στον αιολικό τομέα της Βραζιλίας, εγκαινίασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), μέσω της έκθεσης Pulse Policy.
Ειδικότερα, η Βραζιλία είναι η πιο προηγμένη αγορά αιολικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική με 15,1 GW αιολικής ενέργειας.
Από την πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε το 2017 - η πρώτη τέτοια άσκηση στις αγορές αιολικής ενέργειας παγκοσμίως - πέντε κύκλοι δημοπρασιών έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία, με τον ανταγωνισμό και την αύξηση της ζήτησης να έχουν οδηγήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η αύξηση της αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται σταθερά μέχρι το 2023.
Η έκθεση αυτή εξετάζει:


Ενεργειακή πολιτική κατά τους πρώτους έξι μήνες του Προέδρου Jair Bolsonaro.
Ο μελλοντικός αγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Μεταβολές στις πηγές χρηματοδότησης για έργα αιολικής ενέργειας
Η υπόσχεση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία

89


Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις προκλητικές μακροοικονομικές συνθήκες και την αποσπασματική αναταραχή της εθνικής πολιτικής, η εμπιστοσύνη επέστρεψε στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Βραζιλίας και οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικά αισιόδοξοι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αιολική ενέργεια.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας έχει θέσει μακροπρόθεσμους στόχους για το ενεργειακό μείγμα της Βραζιλίας, αναφέροντας πως στοχεύει στο 47% των ΑΠΕ μέχρι το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης