Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

BayWa: 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2020 - Ήδη έχει διασυνδέσει 2,5 GW πράσινης ενέργειας

tags :
BayWa: 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2020 - Ήδη έχει διασυνδέσει 2,5 GW πράσινης ενέργειας

Η BayWa AG προσχώρησε στην παγκόσμια πρωτοβουλία RE100

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο, η οποία δραστηριοποιείται παγκοσμίως, δεσμεύτηκε επισήμως να καλύψει τις ανάγκες της του ηλεκτρικού ρεύματος με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρο τον Όμιλο, ως αυτοεπιβεβλημένο εταιρικό στόχο μέχρι το 2020.
Αυτός ο φιλόδοξος στόχος θα επιτευχθεί μέσω συμφωνιών μεταξύ της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) και στις επενδύσεις στα έργα ανανεώσιμης ενέργειας του Ομίλου.
"Οι εταιρείες μπορούν να παραμείνουν επιτυχείς μόνο εάν μεταφέρουν τις παγκόσμιες συνδέσεις και εξελίξεις στις ενέργειές τους και αναλάβουν την ευθύνη για τις συνέπειες των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους", σημειώνει ο Klaus Josef Lutz, Διευθύνων Σύμβουλος της BayWa AG.
Ως μία από τις λίγες εταιρείες μέχρι σήμερα, όπου η κλιματική στρατηγική του Ομίλου βασίζεται στα ευρήματα της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Αλλαγή του Κλίματος, η οποία θεωρεί απαραίτητο και δυνατό να περιορίσει με επιτυχία την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό. "Θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο με όλη μας τη δύναμη".
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό", πρόσθεσε ο Lutz, 2.5 GW πράσινης ενέργειας που έχουν ήδη συνδεθεί στο δίκτυο.
Πριν από δέκα χρόνια, η BayWa δημιούργησε την δική της  Επιχειρηματική Περιοχή για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βοηθώντας έτσι στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού των ενεργειακών συστημάτων από την αρχή.
Η θυγατρική της BayWa, η BayWa r.e. η ανανεώσιμη ενέργεια GmbH έχει συνδέσει από τότε 2.5 GW πράσινης ενέργειας στο δίκτυο και είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές του κόσμου για τους ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς.
"Ως ο όμιλος BayWa, ενώνουμε ολόκληρη την τεχνογνωσία κάτω από μια στέγη και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να επιτύχουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο", σημειώνει ο Matthias Taft, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιος για την Ενέργεια.
Τέλος, ο Sam Kimmins, Επικεφαλής του RE100 και της ομάδας Climate, δήλωσε: "Η φιλόδοξη δέσμευση της BayWa AG να φθάσει μέχρι το 2020 την παραγωγή όλης της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η εξάπλωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μια καλή επιχειρησιακή απόφαση.
Με τον ηλιακό και τον αιολικό άνεμο να παρέχει όλο και πιο φθηνές πηγές νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσει - η καθαρή ενέργεια είναι καλή τόσο για την κατώτατη γραμμή όσο και για την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης