Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΕ: Πράσινο φως για κρατική στήριξη έξι υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Γαλλία

ΕΕ: Πράσινο φως για κρατική στήριξη έξι υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Γαλλία
Οι εκμεταλλεύσεις, οι οποίες θα διαθέτουν από 62 έως 83 ανεμογεννήτριες   θα επιτρέψουν στη Γαλλία να ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας κατά περίπου 3 gigawatts
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  ενέκρινε κρατική ενίσχυση για έξι υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς στη Γαλλία προκειμένου να βοηθήσει την χώρα να επιτύχει τους στόχους της για το κλίμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Παρασκευή 26/7/2019.
Οι εκμεταλλεύσεις, οι οποίες θα διαθέτουν από 62 έως 83 ανεμογεννήτριες και αναμενόμενη απόδοση από 450 έως 498 μεγαβάτ, θα επιτρέψουν στη Γαλλία να ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας κατά περίπου 3 gigawatts και να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
"Το ύψος των ενισχύσεων που χορηγούνται στα έξι έργα είναι ανάλογο και δεν συνεπάγεται υπεραντιστάθμιση των δικαιούχων", ανέφερε η Επιτροπή.
Η κατασκευή των έξι αιολικών πάρκων στη βορειοδυτική ακτή της Γαλλίας είναι πιθανό να αρχίσει φέτος και να τεθεί σε λειτουργία το 2022, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Οι εμπλεκόμενες εταιρείες, που επελέγησαν μέσω δύο διαγωνισμών το 2011 και το 2012, θα λάβουν τη στήριξη με τη μορφή feed-in tariffs για μια περίοδο 20 ετών, ανέφερε η Επιτροπή.
Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών μπορούν να παράσχουν κρατική στήριξη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπό ορισμένες προϋποθέσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης