Ενέργεια

Nέα παράνομη Navtex από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ - Στα τεμάχια 9 και 12 το Barbaros

Nέα παράνομη Navtex από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ - Στα τεμάχια 9 και 12 το Barbaros
θα πραγματοποιήσει  σεισμογραφικές έρευνες μέχρι και τις 20 Αυγούστου
Σε περιοχές του τεμαχίου 9 και του τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης κινείται από σήμερα 26/7/2019 το τουρκικό σεισμογραφικό «Barbaros».
Σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε αργά χθες η Τουρκία, το «Μπαρμπαρός» με συνοδευτικά σκάφη τα «Tanux-1» και «Apollo Moon» θα πραγματοποιήσει (παράνομες) σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή που περιγράφεται, μέχρι και τις 20 Αυγούστου.
 Στο μεταξύ, το τελευταίο τριήμερο το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz, κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις και σε ακτίνα μέχρι και ένα χιλιόμετρο περίπου από την αρχική θέση που βρισκόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα σε συγκεκριμένο σημείο. Πληροφορίες του Philenews, αναφέρουν ότι με βοηθητικό πλοίο που θα έπρεπε να εξυπηρετεί το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο – το Fatih (Πορθητής), στην περιοχή κατεβάζουν υποβρύχια ρομπότ ώστε να μελετήσουν την διαμόρφωση του βυθού και να καθορίσουν το σημείο γεώτρησης.
 
cache 728x3000 Analog medium 748868 3897522 2672019
Στην φώτο, με αρ.1 η νέα περιοχή παράνομων σεισμογραφικών με το «Μπαρμπαρός». Με αρ. 2 η περιοχή στην οποία πραγματοποίησε σεισμογραφικές έρευνες το τελευταίο τρίμηνο το ίδιο σεισμογραφικό. Με αρ. 3 η θέση που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» (Fatih) και με αρ. 4 η περιοχή που βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Yavuz.

Πηγή:philenews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης