Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Κλείδωσε» ο διάδοχος του M. Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου και CEO της ΔΕΗ – Πιθανότατα σήμερα (26/7) η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

«Κλείδωσε» ο διάδοχος του M. Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου και CEO της ΔΕΗ – Πιθανότατα σήμερα (26/7) η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Από τις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης θα είναι να δρομολογήσει τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Στο πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ έχει καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνέπεια να είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα (26/7) να ανακοινωθεί ο νέος επικεφαλής της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως και ο κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, έτσι και ο νέος επικεφαλής θα καταλάβει τη θέση τόσο του προέδρου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης.
Με την ανακοίνωση του ονόματος, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης από το Υπερταμείο, το οποίο θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για τον ορισμό της νέας διοίκησης.
Έτσι, αναμένεται σε ένα διάστημα 20 περίπου ημερών να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του ο διάδοχος του κ. Παναγιωτάκη.
Όπως είναι ήδη γνωστό, μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης θα είναι να δρομολογήσει τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, στην οποία η νέα κυβέρνηση προσδίδει κομβικό ρόλο τόσο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, όσο και για την οικονομική της ανάταξη, με την εισροή ενός σημαντικού ποσού στα ταμεία της.
Σε αυτό το πλαίσιο, με την ανάληψη των καθηκόντων του, από τα πλέον επείγοντα θέματα για τον καινούριο επικεφαλής θα είναι να προχωρήσει στην πρόσληψη των συμβούλων ιδιωτικοποίησης, με τη συνδρομή των οποίων θα οριστικοποιηθεί η «φόρμουλα» της μερικής ιδιωτικοποίησης.
Μεταξύ άλλων, κρίσιμη παράμετρο αποτελεί το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, καθώς μετά τη μεταφορά των δικτύων διανομής στον ΔΕΔΔΗΕ, δεν αποκλείεται ο Διαχειριστής να «σπάσει» σε δύο ή και περισσότερες εταιρείες, που θα ιδιωτικοποιηθούν ανεξάρτητα.
Επίσης, με τη συνδρομή των συμβούλων θα αποφασισθεί και το ποσοστό που θα πωληθεί, το οποίο πάντως τουλάχιστον σε πρώτη φάση αναμένεται να είναι μειοψηφικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης