Φυσικό Αέριο

ΕΙΑ: Σε χαμηλό 20ετίας οι τιμές φυσικού αερίου το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Σε χαμηλό 20ετίας οι τιμές φυσικού αερίου το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΙΑ οι τιμές spot του Henry Hub  φυσικού αερίου για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 2,37 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu)

Οι τιμές του φυσικού αερίου Henry Hub αναμένεται να είναι μόλις 2,37 δολάρια / MMBtu αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ΕΙΑ,  τιμή η οποία αποτελεί τον χαμηλότερο καλοκαιρινό μέσο όρο από το 1998.
Η ΕΙΑ ανέφερε ότι ο ήπιος καιρός στις αρχές του καλοκαιριού οδήγησε σε υψηλότερη από την αναμενόμενη δημιουργία αποθεμάτων.
Η παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται φθάνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ
Σύμφωνα με την ΕΙΑ η ανάπτυξη της παραγωγής θα αρχίσει να επιβραδύνεται αργότερα αυτό το έτος, δίνοντας ώθηση στις τιμές οι οποίες προβλέπεται να φθασουν μέχρι  τα $ 2,77 / MMBtu το 2020.
Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), σύμφωνα με τις προβλέψεις για τις τιμές spot του Henry Hub  φυσικού αερίου για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 2,37 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu).
 Εάν επαληθευθεί η πρόβλέψη, η τιμή αυτή θα είναι η χαμηλότερη μέση τιμή για το φυσικό αέριο Henry Hub από το 1998.
Η EIA αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου Henry Hub θα είναι 55 σεντ / MMBtu, περίπου 19%, χαμηλότερες από τον μέσο όρο του περασμένου καλοκαιριού.
Στο Short-Term Energy Outlook (STEO) του Ιουλίου, η ΕΙΑ αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το 2019 για τις τιμές του φυσικού αερίου Henry Hub κάτω από το STEO του Ιουνίου μετά από τρεις συνεχείς μήνες υποχώρησης των τιμών.
Οι τιμές τον Ιούνιο ήταν κατά μέσο όρο $ 2,40 / MMBtu μειωμένες κατά 19% από τον Μάρτιο.
Οι τιμές spot σε βασικούς εμπορικούς κόμβους σε ολόκληρη τη χώρα έχουν διαπραγματευτεί κοντά στη βάση Henry Hub.
 Οι τιμές στο Transcontinental Pipeline Zone 6 για τη Νέα Υόρκη και το Chicago Citygate ήταν στα $ 2,12 / MMBtu, η χαμηλότερη μέση τιμή του Ιουνίου και μειωμένη κατά 25% και 23%, αντίστοιχα, από τον Ιούνιο του 2018.
Η PG & E Citygate  κοντά στο Σαν Φρανσίσκο είχε την υψηλότερη μέση τιμή του Ιουνίου στις $ 2,59 / MMBtu, μειωμένη κατά 14% από τον περασμένο Ιούνιο.

 
eia24.7

Η πρόσφατη πτώση των τιμών φυσικού αερίου αντανακλά τον σχετικά ήπιο καιρό για την αρχή του καλοκαιριού που οδήγησε σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου, η οποία επέτρεψε τις ενέσεις αποθέματος φυσικού αερίου να ξεπεράσουν τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο.
Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, οι σωρευτικές καθαρές εισροές σε υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους υπερέβησαν τον μέσο όρο πενταετίας κατά 41%, μειώνοντας το σημερινό μέσο έλλειμμα πενταετίας κατά περισσότερο από 300 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Bcf).
Εκτός από τις πρόσφατες πτώσεις τιμών, η χαμηλότερη πρόβλεψη τιμών αντικατοπτρίζει την επικαιροποιημένη εκτίμηση της ΕIA για τη δραστικότητα γεώτρησης στις ΗΠΑ και τη μέση παραγωγικότητα της πηγής, και οι δύο είναι υψηλότερες από ό, τι θεωρήθηκε προηγουμένως.
Ωστόσο, εάν οι θερινές θερμοκρασίες είναι θερμότερες από τις αναμενόμενες, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο και, τελικά, οι τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να είναι υψηλότερες από τις προβλέψεις.
Η ΕIA αναμένει ότι καθώς η ανάπτυξη της προσφοράς αρχίζει να μετριάζεται στα τέλη του 2019 και το 2020, οι τιμές του φυσικού αερίου πιθανόν να αυξηθούν.
Η EIA προβλέπει ότι οι τιμές spot φυσικού αερίου Henry Hub θα είναι κατά μέσο όρο 2,50 δολ. / ΜΜΒΤ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και 2,77 δολάρια / ΜΜΒΤΙ το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης