Τελευταία Νέα

Η General Electric κατασκεύασε την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο με ισχύ 12MW

Η General Electric κατασκεύασε την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο με ισχύ 12MW
Η νέα ανεμογεννήτρια θα έχει ύψος 260 μέτρα και το  μήκος της λεπίδας θα είναι 107 μέτρα
Το καινούργιο της project, μια γιγαντιαία ανεμογεννήτρια με χωρητικότητα 12 MW, με το όνομα Haliade-X ανακοίνωσε η General Electric Renewable Energy, σύμφωνα με το cnbc
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας "η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο", έχει ύψος 260 μέτρα και τo μήκος της λεπίδας της είναι 107 μέτρα. Η ανεμογεννήτρια θα παράγει 67 GW ανά ώρα σε ετήσια βάση. Η εταιρία αποκάλυψε τα πρώτα της εργοστασιακά εξαρτήματα για την καινούργια της ανεμογεννήτρια.
Η αποστολή του πρώτου θαλάμου της ανεμογεννήτριας θα γίνει από την Γαλλική πόλη του Saint-Nazaire στο Ρότερνταμ-Μάασβλακτε στην Ολλανδία.
Ο θάλαμος θα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα πτερύγια της τουρμπίνας και η δομή του θα είναι κελυφώδη όπου θα περιέχονται κρίσιμα εξαρτήματα. Μέσα στον θάλαμο θα βρίσκονται οι ελεγκτές, η γεννήτρια, το φρένο και το κιβώτιο ταχυτήτων.
Όπως ανακοίνωσε η GE Renewable Energy η πρώτότυπη ανεμογεννήτρια θα εγκατασταθεί στην ξηρά της Ολλανδίας προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα τεστ. Ακόμη μία ανεμογεννήτριαια κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να τεθεί σε κανονική λειτουργία.
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GE Renewable Energy Offshore Wind, John Lavelle, δήλωσε ότι η εταιρία είναι «σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει την διαδικασία προώθησης και λειτουργίας αυτού του νέου προϊόντος στο εμπορικό τομέα σύντομα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης