Διεθνή

Η Τεχεράνη παρακολουθεί όλα τα αμερικανικά πλοία στον Κόλπο

tags :
Η Τεχεράνη παρακολουθεί όλα τα αμερικανικά πλοία στον Κόλπο
Η κλιμακωτή αντιπαράθεση του Ιράν με τη Δύση άρχισε πριν από τρεις μήνες
Το Ιράν παρακολουθεί όλα τα αμερικανικά πλοία στην περιοχή του Κόλπου και διατηρεί αρχείο με εικόνες από τις καθημερινές τους κινήσεις, δήλωσε σήμερα ο αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν.
Ιράν και ΗΠΑ έφθασαν τον Ιούνιο στα πρόθυρα του πολέμου, όταν το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό drone. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Αμερικανού προέδρου, απέρριψε μία επίθεση την τελευταία στιγμή, προκειμένου να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αντ’ αυτού επέβαλε νέες κυρώσεις.
Η κλιμακωτή αντιπαράθεση του Ιράν με τη Δύση άρχισε πριν από τρεις μήνες, όταν τέθηκαν σε ισχύ νέες αυστηρότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, στις αρχές Μαΐου. Την περασμένη εβδομάδα το Ιράν κατέλαβε ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Ορμούζ, αφότου το βρετανικό βασιλικό πολεμικό ναυτικό κατέλαβε ιρανικό δεξαμενόπλοιο, στα ανοικτά των ακτών του Γιβραλτάρ, στις 4 Ιουλίου.
«Παρακολουθούμε όλα τα εχθρικά πλοία, κυρίως της Αμερικής, στενά από το σημείο εκκίνησής τους έως τη στιγμή που εισέρχονται στην περιοχή», τόνισε ο Χανζαντί επισημαίνοντας ότι καταγράφονται και εικόνες των πλοίων μέσω drones. «Διαθέτουμε εικόνες και μεγάλο αρχείο της καθημερινής κίνησης των δυνάμεων του συνασπισμού και της Αμερικής», εξήγησε.
Το Ιράν θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά ναυτικά γυμνάσια με συμμαχικές του χώρες στο τέλος του ιρανικού έτους, τον Μάρτιο του 2020, σημείωσε ο Χανζαντί. Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες χώρες θα λάβουν μέρος σε αυτά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης