Trend Force: Θα ξεπεράσει τα 120 GW μέσα στο έτος η ζήτηση των φωτοβολταϊκών μονάδων

tags :
Trend Force: Θα ξεπεράσει τα 120 GW μέσα στο έτος η ζήτηση των φωτοβολταϊκών μονάδων
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν μια σημαντική επιλογή στις αναδυόμενες χώρες που έχουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας
Μερικές σύντομες διακυμάνσεις θα σημειωθούν στην παγκόσμια αγορά των φωτοβολταϊκών μονάδων, το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με έκθεση από την Trend Force, που είναι τμήμα της Energy Trend.
Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, η ευρωπαϊκή ζήτηση για ηλιακές μονάδες έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2019, σε σύγκριση με τον Ιούνιο - Δεκέμβριο του 2018, λόγω της κατάργησης των εμπορικών τιμολογίων της ΕΕ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, οι πελάτες θα μειώσουν ελαφρώς τις εισροές για το τρίτο τρίμηνο, αλλά αυτό αναμένεται να είναι μια προσωρινή κατάσταση ανάπαυσης για την αγορά, η οποία θα δει την ζήτηση να ξεπερνά τα 120 GW.

Οι κινεζικές εξαγωγές ηλιακών μονάδων σχεδόν διπλασιάζονται

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της EnergyTrend, οι κινεζικές εξαγωγές προς τις υπερπόντιες περιοχές από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2019 ανήλθαν συνολικά σε 28,5GW, σχεδόν διπλασιάζοντας τον ετήσιο ρυθμό από 14,68GW (πριν από την 531 Νέα Πολιτική της Κίνας, αύξηση 92,6%) για το προηγούμενο έτος. Μετά την έναρξη ισχύος της νέας πολιτικής, οι εξαγωγές από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο το 2018 ανήλθαν σε 26,3 GW. Κρίνοντας από τις περιφερειακές αγορές, η Ευρώπη υπήρξε η κεντρική περιοχή για αυτή την περίοδο.
 
91

Αύξηση των GW μέσα στο έτος

Το EnergyTrend προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση των GW θα αυξηθεί από 16 που ήταν το 2018 σε 21 το 2019. Εκτός από τις πέντε μεγάλες αγορές, παραδοσιακά η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία, υπήρξαν ενδείξεις αναζωογόνησης σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, παλαιές και νέες.
Η αναβίωση προέκυψε από τη Συμφωνία των Παρισίων, στην οποία τα μέλη της ΕΕ συνέχισαν να αυξάνουν το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης από 11,9 GW το 2018 σε 21,8 GW το 2019. Η ζήτηση αναμένεται να διατηρηθεί στα 24 GW το 2020, σημειώνοντας αύξηση άνω του 10%.
Τέλος, επισημαίνεται ότι τα φωτοβολταϊκά αποτελούν μια σημαντική επιλογή στις αναδυόμενες χώρες που έχουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας, έτσι ώστε παράλληλα να συμβάλλουν και στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης