Χρηματιστήριο & Αγορές

Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή στις κορυφαίες επιλογές της Euroxx για το 2017

Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή στις κορυφαίες επιλογές της Euroxx για το 2017
H στρατηγική της Χρηματιστηριακής για τις ελληνικές επενδύσεις
Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση στο πρώτο τρίμηνο
Τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές του 2017 αναλύει η Euroxx σε έκθεσή της με τίτλο «άλμα προς τα εμπρός ή θα ξαναζήσουμε των όσων έχουμε ζήσει ήδη».
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως το 2016 ήταν έτος σταθεροποίησης μετά το ταραχώδες 2015, με την Ελλάδα να ολοκληρώνει τη δεύτερη αξιολόγηση, να επιστρέφει σε ανάπτυξη (γρηγορότερα από ότι αρχικά αναμενόταν), να πετυχαίνει τους οικονομικούς στόχους και να συμφωνεί σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, με τους θεσμούς.
Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση που θα μπορούσε να  επιτρέψει στην ΕΚΤ να συμπεριλάβει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να κάνει μία νέα συμφωνία χρηματοδότησης με το ΔΝΤ.
Η χρηματιστηριακή προσπαθεί να εντοπίσει τους καταλύτες που θα καθορίσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των αγορών κεφαλαίου το 2017 και αυτοί είναι:

1.       Η πετυχημένη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης
2.       Βιωσιμότητα του χρέους και μέτρα ελάφρυνσης
3.       Ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
4.       Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
5.       Και η επιστροφή σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με πλήρη άρση των περιορισμών κεφαλαίου.

Το βασικό σενάριο της Euroxx περιλαμβάνει το κλείσιμο της συμφωνίας και την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου (17 Απριλίου το αργότερο) καθώς θα έχει θετικές εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης όσο και στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Στις κορυφαίες επιλογές της έχει μετοχές με καλή εμπορευσιμότητα και ισχυρά θεμελιώδη με ελκυστική αποτίμηση (OTE, Folli Follie), ισχυρό momentum κερδών (Μυτιληναίος) και υψηλή μερισματική απόδοση (ΟΠΑΠ), καθώς και μετοχές με ποιότητα, μεσαίας κεφαλαιοποίησης με καλές προοπτικές ανάκαμψης (Fourlis) ή μετοχές με συνδυασμό των παραπάνω (Τέρνα Ενεργειακή).
Από τις τράπεζες προτιμά την Alpha Bank.
Οι επιλογές της χρηματιστηριακής διαπραγματεύονται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2017 10 φορές ή 14 φορές αν εξαιρεθούν οι τράπεζες που πιστεύει ότι ο πολλαπλασιαστής δεν είναι ακριβός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης