Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη λόγω μείωσης της αιολικής παραγωγής και ανησυχίας για τον καύσωνα

Άνοδος στις τιμές  ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη  λόγω μείωσης  της αιολικής παραγωγής και ανησυχίας για τον  καύσωνα

Η γερμανική σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας διαπραγματεύθηκε κατά 2% υψηλότερα στα 44,81 ευρώ / MWh. και η γαλλική αυξήθηκε κατά 3,5% σε 42,39 EUR / MWh

Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας στην spot αγορά σημείωσαν κέρδη την Πέμπτη 18/7/2019, λόγω περιορισμένης παραγωγής ισχύος από ανεμογεννήτριες και την προοπτική αυξανόμενης ζήτησης λόγω των ανησυχιών για καύσωνα την επόμενη εβδομάδα.
Η γερμανική σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας διαπραγματεύθηκε κατά 2% υψηλότερα στα 44,81 ευρώ / MWh.
Η τιμή για την ισοδύναμη γαλλική σύμβαση αυξήθηκε κατά 3,5% σε 42,39 EUR / MWh.
Στην καμπύλη, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας επέκτειναν τις απώλειες, καθώς οι τιμές του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, εξακολουθούσαν να επιβαρύνουν τις προθεσμιακές συμβάσεις.
Η τιμή για το γερμανικό συμβόλαιο για παράδοση το 2020 μειώθηκε κατά 0,4% σε 51,48 EUR / MWh.
Ομοίως, η τιμή για την ισοδύναμη γαλλική σύμβαση υποχώρησε κατά 0,3% σε 53,34 EUR / MWh.

 Οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ υποχώρησαν στην τρίτη συνεχή αδύναμη δημοπρασία την Πέμπτη, παρακολουθώντας ένα υποτονικό ενεργειακό συνδυασμό, ενώ οι traders είδαν μια "βραχυπρόθεσμη διόρθωση" μετά το πρόσφατο ράλι.
 Η σύμβαση 2019-λήξης έχασε 2,4% και έφτασε τα 27,78 ευρώ / τόνο.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία έχασαν έδαφος την Πέμπτη, καθώς το τέλος των διακοπών στα πεδία Aasta Hansteen και Troll της Νορβηγίας οδήγησε σε υψηλότερες ροές από τη Νορβηγία.
Επιπλέον, η ισχυρότερη παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Στο κλίμα της αγοράς προστίθενται δύο φορτία LNG του Qatari  που πρόκειται να φτάσουν στη Βρετανία μέχρι τις 25 Ιουλίου.
 Η επίσημη τιμή του NBP σημείωσε πτώση κατά 4% στα 29,00 p / therm. Η συμβατική τιμή για παράδοση τον Ιούλιο του 2020 μειώθηκε κατά 1,7% στα 44,48 p / therm.

 
timews


Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική εξέλιξή τους την Πέμπτη, επηρεασμένες από τις χαμηλότερες αγορές στις ΗΠΑ. Οι τιμές σταθμίστηκαν επίσης από την αναμενόμενη άνοδο της εξόρυξης πετρελαίου των Η.Π.Α., καθώς οι πλατφόρμες επιστρέφουν σε λειτουργία μετά το πέρασμα του τυφώνα Barry στον Κόλπο του Μεξικού την περασμένη εβδομάδα.
Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε κατά 2,7% στα 61,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI μειώθηκαν κατά 2,6% στα 55,30 δολάρια το βαρέλι.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης