Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

GlobalData:Σε ηλιακή και αιολική ενέργεια το «τιμόνι» των ΑΠΕ στη Σουηδία ως το 2030 - Αγκάθι τα υδροηλεκτρικά

tags :
GlobalData:Σε ηλιακή και αιολική ενέργεια το «τιμόνι» των ΑΠΕ στη Σουηδία ως το 2030 - Αγκάθι τα υδροηλεκτρικά

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι τα ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV) και αιολικά τμήματα αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 16% και 8,3%, αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του 2019-2030

Τον υπερδιπλασιασμό της συνολικής δυναμικότητας ανανεώσιμης ενέργειας (εκτός της υδροηλεκτρικής ενέργειας) της Σουηδίας μέχρι το 2030, προβλέπει η GlobalData.
Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, η δυναμικότητα προβλέπεται να φτάσει στα 30,4 GW το 2030 από τα 14,8 GW που είναι σήμερα.
Ειδικότερα, η έκθεση αποκαλύπτει ότι τα ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV) και αιολικά τμήματα αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 16% και 8,3%, αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του 2019-2030.

Στόχος η 100% ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2040

Ο κ. Arkapal Sil, αναλυτής ενέργειας στο GlobalData, σχολιάζει: «Τα κυβερνητικά προγράμματα και τα κίνητρα, όπως η επιχορήγηση για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, η ακύρωση του ηλιακού φόρου για εμπορικές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και η αφαίρεση των οικοδομικών αδειών για τα ηλιακά συστήματα θα δώσουν ώθηση στο τομέα της ηλιακής ενέργειας.
Παράλληλα, ο τομέας της αιολικής ενέργειας έχει εντοπιστεί από την κυβέρνηση ως δυνητική περιοχή επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας για την επίτευξη στόχου για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2040».

37


Οι προκλήσεις

Οι κύριες προκλήσεις για τον τομέα ενέργειας της Σουηδίας είναι η υπερβολική εξάρτηση από την υδροηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό με τη γήρανση της υποδομής μεταφοράς.
Από το 2018, η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευε περίπου το 40% τόσο της εγκατεστημένης δυναμικότητας όσο και της παραγωγής.

Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών είναι θέμα μεγίστης σημασίας για την προσθήκη της τεράστιας ανανεώσιμης δυναμικότητας έως το 2030.
Τέλος, ο Sil καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Σουηδία κινείται προς ένα ισορροπημένο ενεργειακό μείγμα καθώς προετοιμάζει να υπερδιπλασιάσει τη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτός της υδροηλεκτρικής ενέργειας από 13,3 GW το 2018 σε 30,4 GW το 2030. Οι υδροηλεκτρικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις αναμένεται να παραμείνουν αναλλοίωτες την προβλεπόμενη περίοδο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης