Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πτώση 2% για το πετρέλαιο - Σε λειτουργία και πάλι οι πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού

Πτώση 2% για το πετρέλαιο - Σε λειτουργία και πάλι οι πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού
Περί τις 22:34 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 2,08% στα 55,63 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε απώλειες 2,03% στα 62,37 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο υποχώρησε με την προσδοκία ότι η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή.
Τα ενδιάμεσα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών δολαρίων του Δυτικού Τέξας του αμερικανικού  West Texas Intermediate μειώθηκαν κατά 1,48 δολάρια - ή 2,6%.
Στον αμερικανικό δείκτη αναφοράς υποχώρησε 1,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση και 3% την Τρίτη.
Τα συμβόλαια του Brent υποχώρησαν κατά 1,94 δολ., ή περισσότερο από 3%, στα 61,72 δολάρια το βαρέλι στις 2:36 μ.μ. ET. Είχε μειωθεί 1% την Τετάρτη και 3% την Τρίτη.
Περί τις 22:34 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 2,08% στα 55,63 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε απώλειες 2,03% στα 62,37 δολάρια το βαρέλι.
Το αργό αυξήθηκε νωρίτερα στη σύνοδο μετά την ανακοίνωση ότι το Ιράν   είχε καταλάβει ένα ξένο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο.  
Η παράκτια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ συνεχίζει να επιστρέφει σε λειτουργία, καθώς ο τυφώνας Barry πέρασε τον Κόλπο του Μεξικού την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας εκκενώσεις πλατφόρμας και περικοπές παραγωγής.
Η Royal Dutch Shell, κορυφαίος παραγωγός του Κόλπου, δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε επαναλάβει περίπου το 80% της μέσης ημερήσιας παραγωγής της στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης