Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Το δεξαμενόπλοιο που συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης δεν είναι βρετανικό λέει το Λονδίνο

Το δεξαμενόπλοιο που συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης δεν είναι βρετανικό λέει το Λονδίνο
Η Τεχεράνη ανέφερε ότι συνέλαβε ένα ξένο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε έναν τόνο λαθραίου πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο
Το δεξαμενόπλοιο που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο δεν έφερε βρετανική σημαία, γνωστοποίησε το Λονδίνο.
"Δεν έχουμε προς το παρόν γνώση ότι υπάρχει οποιοδήποτε βρετανικό συμφέρον σε αυτό το πλοίο", δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Τεχεράνη ανέφερε ότι συνέλαβε ένα ξένο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε έναν τόνο λαθραίου πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο. Αν και η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει αναφέρει το όνομα του πλοίου, πηγές ναυτιλιακού κλάδου τόνισαν ότι πιστεύουν ότι αυτό είναι το MT Riah.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου για την ναυσιπλοΐα Refinitiv Eikon, το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το πλοίο ήταν την Κυριακή όταν βρισκόταν στο Στενό του Χορμούζ, στα ανοιχτά του ιρανικού νησιού Κεσμ στον Περσικό Κόλπο, με προορισμό το Ομάν και έχοντας αναχωρήσει από το νησί Λαρκ.
Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως το εν λόγω τάνκερ συνελήφθη την Κυριακή 14 Ιουλίου «νότια του (ιρανικού) νησιού Λαρκ» στο Στενό του Χορμούζ, επιβεβαίωσε ο Sepah News επίσημος ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης, εξηγώντας ότι πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν σπεύσει να βοηθήσουν αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης