Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συνελήφθη ύποπτος για τη ρύπανση στον ρωσικό αγωγό πετρελαίου Druzba

Συνελήφθη ύποπτος για τη ρύπανση στον ρωσικό αγωγό πετρελαίου Druzba
Στις 19 Απριλίου το διυλιστήρια της Λευκορωσίας Belneftxim είχαν ανακοινώσει ότι η ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου που φθάνει μέσω του αγωγού «Druzba» επιδεινώθηκε απότομα και ότι οι χλωροοργανικές ενώσεις υπερέβαιναν δεκάδες φορές τους δείκτες των προδιαγραφών
Άνδρες της Interpol συνέλαβαν στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους τον Ρομάν Ροζένκο, πρώην διευθυντή της πετρελαϊκής εταιρείας Samartransneft-Terminal, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την ρύπανση του ρωσικού αγωγού πετρελαίου Druzba, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή στις διωκτικές αρχές.
«Συνελήφθη στην Λιθουανία» από άνδρες της Interpol, δήλωσε η πηγή.
O δικηγόρος του Ροζένκο δεν θέλησε να σχολιάσει την σύλληψη του.
Μέσω του δικτύου του αγωγού Druzba, το ρωσικό πετρέλαιο διοχετεύεται στα διυλιστήρια της Λευκορωσίας και εν συνεχεία στην Ευρώπη από την Λευκορωσία, μέσω Πολωνίας και Ουκρανίας.
Στις 19 Απριλίου το διυλιστήρια της Λευκορωσίας Belneftxim είχαν ανακοινώσει ότι η ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου που φθάνει μέσω του αγωγού «Druzba» επιδεινώθηκε απότομα και ότι οι χλωροοργανικές ενώσεις υπερέβαιναν δεκάδες φορές τους δείκτες των προδιαγραφών.
Μετά τις καταγγελίες αυτές, ξεκίνησαν οι έρευνες και ασκήθηκαν ποινές διώξεις εναντίον στελεχών διαφόρων μικρότερων πετρελαϊκών εταιρειών.
Μερικά από τα στελέχη αυτά που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ρύπανσης του πετρελαίου τέθηκαν υπό κράτηση με τις κατηγορίες της αυτόβουλης ρύπανσης του αγωγού, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της κλοπής, ενώ άλλα τέθηκαν σε κατ οίκον περιορισμό.
Το ρωσικό πετρέλαιο που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές άρχισε να διοχετεύεται εκ νέου μέσω του αγωγού Druzba στην Λευκορωσία στις 2 Μαΐου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης