Τελευταία Νέα

Ανάλυση της EnAppSys: Για 2η συνεχή χρονιά κυριαρχούν οι ΑΠΕ επί των ορυκτών καυσίμων

tags :
Ανάλυση της EnAppSys: Για 2η συνεχή χρονιά κυριαρχούν οι ΑΠΕ επί των ορυκτών καυσίμων
Η κυριαρχία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους πραγματοποιήθηκε παρά το 3% μείωση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους
Μεγαλύτερη ισχύ παρήγαγαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα το α’ εξάμηνο του 2018 και του 2019, σύμφωνα με τους αναλυτές EnAppSys.
Η τελευταία έκθεση των επιχειρήσεων αποκαλύπτει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παράγουν 245,8 TWh ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019, σε σύγκριση με 202,7 TWh ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.
Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εν τω μεταξύ, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν 265,2 TWh ηλεκτρικής ενέργειας, σε σύγκριση με 233,6 TWh ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.
Η κυριαρχία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους πραγματοποιήθηκε παρά το 3% μείωση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, δήλωσε η EnAppSys.
Στην ανάλυση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση του ενεργειακού μίγματος καυσίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει "σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Αυτό σημαίνει ότι το μερίδιο παραγωγής από ορυκτά καύσιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πυρηνικά έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό στατικό από το 2017, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν περισσότερα από ορυκτά καύσιμα το πρώτο εξάμηνο του έτους και με την αλλαγή αυτή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ", εξηγεί η EnAppSys.
Παράλληλα, η μείωση ή η ενίσχυση των επιδοτήσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν ένας παράγοντας επιβράδυνσης της ανάπτυξης, ενώ ορισμένες χώρες αγωνίζονται να στραφούν από τον άνθρακα σε φυσικό αέριο λόγω έλλειψης εγχώριων προμηθειών φυσικού αερίου και υποδομών.
Εάν η ΕΕ θέλει να επιτύχει το στόχο της το 2030 για καθαρή ενέργεια με μερίδιο 32% από τις ΑΠΕ, η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 50% της κατανάλωσης ενέργειας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης