Ευρώπη

Η κοινοπραξία Rosneft - Statoil ξεκίνησε τις πιλοτικές γεωτρήσεις ερευνών υδρογονανθράκων

Η κοινοπραξία Rosneft - Statoil ξεκίνησε τις πιλοτικές γεωτρήσεις ερευνών υδρογονανθράκων
Η Ρωσική εταιρεία φιλοδοξεί ότι χάρη στην τεχνογνωσία της Νορβηγικής εταιρείας θα καταστεί εφικτό να ανακτηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές από τα ασβεστολιθικά πετρώματα.
Η Domanik Oil AS, η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Ρωσική Rosneft με 51% και η Νορβηγική Statoil με 49%, ξεκίνησε τις γεωτρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εξερεύνησης για τον εντοπισμό αποθεμάτων υδρογονανθράκων σε ασβεστολιθικά πετρώματα στην περιφέρεια της Σαμάρα, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική εταιρεία.
«Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης η οποία έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 2016-’19, η Domanik Oil AS προτίθεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις και στην διάνοιξη τουλάχιστον τριών οριζόντιων φρεατίων εξερεύνησης» αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα χρησιμοποιηθούν οι πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των διαβαθμισμένων υδραυλικών ρηγμάτωσεων.
Η Rosneft επισημαίνει, ότι στην επαρχία Volga-Ural της περιφέρειας Σαμάρα στα Ουράλια Όρη τα εδάφη είναι ασβεστολιθικά και συνεπώς δύσκολο να διατρηθούν με τις παραδοσιακές μεθόδους εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Η Statoil την τεχνογνωσία και την εμπειρία γεωτρήσεων σε τέτοιου είδους εδάφη και ως εκ τούτου η Rosneft εκφράζει την πεποίθησή της, ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα οδηγήσει «στην ανάπτυξη των πολλά υποσχόμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Ρωσία».
Η Rosneft και η Statoil υπέγραψαν το 2013 τη συμφωνία σχετικά με τις βασικές αρχές του κοινού σχεδίου και της πιλοτικής ανάπτυξης των κοιτασμάτων στην περιοχή Σαμάρα.
Μέχρι σήμερα οι δύο εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες στα πεδία της περιοχής Σαμάρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης