Τελευταία Νέα

Σημαντικές επενδύσεις της ινδικής ReNew στις ΑΠΕ - Στην εγκατάσταση 175.000 MW ο στόχος της κυβέρνησης για το 2022

Σημαντικές επενδύσεις της ινδικής ReNew στις ΑΠΕ - Στην εγκατάσταση 175.000 MW ο στόχος της κυβέρνησης για το 2022
Η ReNew είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα
Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολ. έχει επενδύσει η ινδική εταιρεία ReNew Power σε δραστηριότητες που αφορούν την αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, η Ινδία έχει ικανότητα ανανεώσιμης ισχύος 118 GW, η πέμπτη υψηλότερη στον κόσμο. Η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει 500 GW μέχρι το 2030.
Η ReNew είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, δημιουργώντας περίπου 5 GW, με άλλα 3 GW νέων έργων.
Διαθέτει περισσότερα από 100 αιολικά και ηλιακά πάρκα, που παράγουν περίπου το 1% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ReNew, Sumant Sinha, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία πριν από οκτώ χρόνια δήλωσε στο CNN Business πως: «Είμαστε στην αρχή μιας αρκετά σημαντικής ενεργειακής μετάβασης. Όμως, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν γίνει πολύ φθηνότερες, περίπου 30 ή 40% φθηνότερες από ό, τι ο άνθρακας».
Η Ινδία παράγει σήμερα τη φθηνότερη ηλιακή ενέργεια στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Τα μισά από τα 10 μεγαλύτερα ηλιακά πάρκα υπό κατασκευή ήταν στην Ινδία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι.τερες από ό, τι ο άνθρακας.

O Sinha πιστώνει στην κυβέρνηση της Narendra Modi την προώθηση της μετάβασης προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όταν ο κ. Modi έγινε πρωθυπουργός το 2014, είχαμε εγκαταστήσει περίπου 20.000 ΜW αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Σε αυτό το σημείο, έθεσε ως στόχο να φτάσει, μέχρι το τέλος του 2022, σχεδόν τα 175.000 MW».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης